In urma cu 3 anu am participat la o licitație pt un grajd , am fost pus de către primarie sa plătesc raportul de evaluare cu 1400 lei , am mai plătit 1000 de lei redevența pt grajdul respectiv, si nici pina astăzi nu am primit niciun grajd nu am semnat nici un contract de concesiune . Simtindu-ma înșelat de către primarie am făcut o cerere in care le aduc la cunoștința cele relatate si le-am cerut să-mi returneze banii înapoi , primăria mi-a răspuns ss ma prezint de urgentă la ei să-mi returneze sumele . M-am prezentat la ei si au vrut să-mi înapoieze doar o parte Din bani mai exact 1000 de lei zicându-și ca ceilalți bani ia încasat cel care a făcut raportul de evaluare a imobilului( cel pus la licitație de către primarie , grajdul respectiv). Întrebare: Ce a-și pute face pt a-mi recupera toti banii ?
Unu. Intr-adevar cei 1400 lei nu va pot fi returnati pentru ca n-au fost incasati de primarie. Doi. Insa problema nu este aceasta ci faptul ca nu d-voastra trebuia sa platiti raportul de evaluare ci primaria iar aceasta trebuie sa va dea grajdul, nu 1000 de lei, nu 2400 ci grajdul. Trei. Data exacta cand a avut loc licitatia e importanta. Sunt exact 3 ani, mai mult de 3 ani sau mai putin de 3 ani? Patru. Ce s-a intamplat cu ocazia licitatiei este la fel de important: S-a tinut licitatia? Ati fost desemnat castigator? S-a facut un proces verbal? S-a facut vreun act? etc
Orice amanunt despre licitatie este important.
Concluzie: Asadar, daca doriti un raspuns exact scrieti-ne tot ce s-a intamplat in ordine cronologica ca de ex: In data de ... a fost publicat anuntul de licitatie ... in data de ... etc.
P.S. Scrieti-ne si cine, in ce imprejurari si prin ce act vi s-a cerut sa platiti raportul de evaluare.
Buna ziua,
Pana sa treaca cei 3 ani va trebui sa va adresati instantei pentru recuperarea sumelor.
Daca au trecut cei 3 ani atunci acceptati suma restituita si apoi actionati-ii in instanrta.
Licitația a fost in data de 28/08/2014 orele 10:00 si respectiv 12:00 iar ofertele pt concesionare au fost depuse pana pe data de21/08/2014 ora 12:00 . Data la care a fost publicată la ziar organizarea licitației a fost 26/07/2014 . Oferta pt concesionare a fost depusă la secretariatul primăriei in plic închis . Cât privește raportul de evaluare mi-au spus verbal cei de la primarie sa-l plătesc eu si mi se va scădea din redevența .
De la cei 1400 de lei platiti pe raport eu zic sa va luati ramas bun. S-au dus exact acolo unde sunt si promisiunile celor de la primarie: in neant.
Nu ati scris daca s-a facut sau nu un raport al comisiei sau macar un proces-verbal la sfarsitul licitatiei. si daca ati fost declarat castigator. Insa oricum nu prea conteaza deoarece fiind depasit termenul de 3 ani in care puteati actiona nu mai are rost sa discutam despre ce s=-ar fi putut face si nu s-a facut.
Sfat: Mergeti la primarie, luati cei 1000 de lei si considerati ca de restul 1400 de lei ati primit doua lectii importanta: 1. In raporturile cu statul sau alte institutii sa nu cheltuiti nici un leu fara sa existe o dovada scrisa; 2. cand ti se face o nedreptate trebuie sa actionezi imediat sau cat mai rapid.
Concesionare teren
nikiniki
Buna ziua,am cateva nelamuriri cu privire la urmatoarea situatie:
vreau sa concesionez un teren de 2 000 sau 3000 mp de la o primarie a unui orasel,(mai putin ... (vezi toată discuția)