avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

Buna ziua,
vecinii mei traiesc in concubinaj. Impreuna au un baiat, iar barbatul dintr-o casatorie are alt baiat. Locuiesc intr-o casa construita impreuna, insa e pe pamantul mostenit de vecina si casa e tot doar pe ea (intabulata). El are doar mutatie, in rest nu apare nicaieri. Intrebarea lor e urmatoarea: Baiatul din prima casatorie a vecinului are vreun drept la mostenire avand in vedere ca ei nu sunt nici casatoriti legal si nici casa nu e pe amandoi?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
dianna20013, utilizator
Cel mai recent răspuns: dianna20013 , utilizator 15:01, 25 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nici un drept.
Nici baiatul din prima casatorie (nu e ruda), nici concubinul.
Multumesc! Ei sunt ingrijorati pentru fiul lor. Daca fiul din prima casatorie aduce martori cum ca aceasta casa a fost facut impreuna, tot nu are niciun drept?
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
dianna20013, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Credeti ca declaratiile martorilor valoreaza mai mult decat actele de proprietate intabulate la Carte funciara?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cata_23 cata_23 Buna ziua , As avea urmatoarea problema. Traiesc cu un barbat in concubinaj,el are un baiat dintr-o casatorie anterioara. Mama lui are o casa si ar vrea ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara sa consulte cu sotia Cosrot Cosrot Buna ziua. Sunt impreuna cu sotul meu de peste 40 ani insa necasatoriti. Acum aproximativ 35 ani, sotul meu a cumparat un loc de casa in comuna Pantelimon. Am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună ... Breje Florica Breje Florica Bună ziua ! Nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună de foarte mulți ani , am hotarat sa ne facem casă împreună, pe actele cumpărare a ... (vezi toată discuția)