avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere SRL cu taxe neplatite?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere SRL cu taxe neplatite?

Buna,

Detin un SRL din Iunie 2017, sunt asociat unic si administrator. V-as fi foarte recunoscator daca ma puteti ajuta cu cateva lucruri.

Am avut un parteneriat cu un Canadian, care a infiintat firma, mai bine spus a sponsorizat firma pentru infiintare. A cumparat echipament (PC/monitoare, etc). Dar azi dimineata am aflat prin email, ca se retrage de tot.

El nu are nici o legatura cu firma pe "hartie". Totul e pe capul meu. Am de platit 3500 RON la Finante, taxele SRL-ului, pe luna August. Pe urma va trebui sa pun capat contractelor de munca cu angajatii (suntem 4 in total, si eu am lucrat).

Trebuie sa platesc din buzunarul meu taxa pe August si pe Septembrie, si cam ustura la buzunar.

Vreau sa renunt la firma, sau macar sa o pun in inactiv.

Se poate face ceva in legatura cu problema mea?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: l00xzy , utilizator 17:26, 25 Septembrie 2017
Din pacate nu aveti vreo iesire. Daca pragul datoriilor erau peste 40.000 lei se putea depune cerere pentru deschiderea procedurii de insolvență. Din pacate nici aceasta nu este gratis! Costurile cu lichidatorul sunt destul de mari.
Se poate ajunge chiar la raspunderea dvs ca persoana fizica in solidar cu firma pentru neplata obligatiilor fiscale daca, se dovedeste ca neplata s-a facut cu rea creditna. Din experienta va spun ca ANAF atrage automat raspunderea administratorului pentru neplata creantelor, urmand ca dvs sa demonstrati in instanta ca neplata obligatiilor nu s-a facut cu rea credinta.
Multumesc mult pentru raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La Registrul comertului nu puteti inchide firma decat in baza certificatului fiscal obtinut de la ANAF, in care trebuie ca firma sa apara fara datorii/ plati derulate la zi.
Am inteles si multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie cumparare auto johanaa johanaa In 2013 un cetatean canadian a facut un srl in bucuresti pentru o activitate export food eu devenind actionar cota 16%. in primul an s-au realizat venituri ... (vezi toată discuția)
The notorious forfetar KinDreD KinDreD Buna seara, Permiteti-mi sa va deranjez cu o problema legata de impozitul forfetar. Numele meu este Alexandru Heffner si am deschis un s.r.l. in ... (vezi toată discuția)
In caz de neplata a unei amenzi de la finante se executa silit societatea sau administratorul? mirceapopamircea mirceapopamircea In cazul unei amenzi primite de catre societate de la finante/garda/itm, este obligata societatea sa achita suma respectiva sau administratorul societatii? ... (vezi toată discuția)