avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratia de suspecta pentru o fapta clasata se mai ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratia de suspecta pentru o fapta clasata se mai are in vedere

Buna seara,

Am o intrebare mai delicata.

In urmarirea penala este chemat un martor sa dea marturie despre fapta inculpatului. Martorul chemat da declaratia de martor iar dupa cateva luni este rechemat si de data aceasta da declaratie in calitate de suspect (pentru neglijenta in serviciu). Dupa aceasta in aceiasi zi procurorul claseaza fapta de neglijenta in serviciu iar in rechizitoriu acesta se foloseste impotriva inculpatului de declaratia de suspecta pentru fapta clasata.

Intrebarea mea este daca avea voie procurorul sa se foloseasca de o declaratie a unui suspect care excedea cadrul procesual mai ales ca aceasta a fost si clasata de acesta. Amintesc faptul ca declaratia data de suspect il prezenta in mod vadit intr-o lumina neagra pe inculpat (facand mici schimbari fata de declaratia initiala data in calitate de martor)

V-as fi recunoscator daca mi-ati putea da cateva idei pt aceasta speta.

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
ciurli_si_burli, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 00:34, 26 Septembrie 2017
Da, avea voie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezlegarea unor chestiuni de drept ciurli_si_burli ciurli_si_burli Daca procurorul adauga probe intr-un dosar penal dar le claseaza ulterior, inainte de a trimite dosarul in instanta pentru a crea un impact asupra celui care ... (vezi toată discuția)
Ce va face instanta + ce va pati un martor mincinos ? oanaportar oanaportar - daca intr-un dosar civil sau penal un martor audiat da o Declaratie in fata unei instante de judecata iar dupa un Termen, dupa audierea acestuia, na din ... (vezi toată discuția)
Declaratiile suspectului in calitate de martor, raspunderea pentru marturie mincinoasa eusaisapte eusaisapte Daca unui suspect i s-a luat declaratie in calitate de martor, raspunde pentru savarsirea Marturiei mincinoase? Am observat ca suspectului i s-au luat ... (vezi toată discuția)