avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dezlegarea unor chestiuni de drept
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dezlegarea unor chestiuni de drept

Daca procurorul adauga probe intr-un dosar penal dar le claseaza ulterior, inainte de a trimite dosarul in instanta pentru a crea un impact asupra celui care citeste rechizitoriu (procurorul descriind detaliat fapta clasata si motivul clasarii)

Ce poate face in aceasta situatie inculpatul care desi acuzat pentru o alta fapta (pentru care procurorul sa zicem ca nu prea are probe) dar care este foarte asemanatoare cu cea clasata? Spun asta pentru ca inculpatul nu o poate ataca fiind clasata si in mod normal nu are cum sa i se aduca un prejudiciu procesual dar care poate avea impact asupra celui care lectureaza precum si atingere asupra onoarei.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:48, 5 Decembrie 2016
Proba clasata? Nu exista asa ceva.
M-am exprimat gresit, nu o proba clasata ci o infractiune clasata.

Ce motiv a avut clasarea? De ex. daca a fost prescriere, inseamna ca fapta penala este reala, exista dovezi pentru acest lucru, dar nu mai poate fi aplicata o pedeapsa deoarece a trecut prea mult timp. Pentru un violator acest lucru poate avea greutate la dosarul sau penal, deoarece il descrie drept faptas al unui viol anterior, deci capabil de un nou viol.

Daca a fost clasata pentru ca nu exista dovezi, nu mai poate fi vorba ca el ar fi fost dovedit o data ca violator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasarea unei probe dar folosirea ca proba indirecta ATM ATM Buna seara, As dori sa stiu opinia dvs cu privire la clasarea unei probe din dosar si folosirea ei de catre instanta ca mijloc de proba indirect ce a ... (vezi toată discuția)
Declaratia de suspecta pentru o fapta clasata se mai are in vedere ciurli_si_burli ciurli_si_burli Buna seara, Am o intrebare mai delicata. In urmarirea penala este chemat un martor sa dea marturie despre fapta inculpatului. Martorul chemat da ... (vezi toată discuția)
Rechizitoriul lorilori43 lorilori43 Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent? (vezi toată discuția)