Am facut o contestatie la executare impotriva GrupamaAsigurari, motiv prescriere (au trecut 7 ani in care nu am primit nici o notificare de la Cec sau de la alte firme gen Eos, Kruk etc). Am primit de la judecatorie un act in care mi se cere sa platesc 625 lei taxa timbru judiciar sau cererea se anuleaza ca netimbrata si sa aduc si dovada platii de 100 lei catre executor. Nu am acesti 625 lei, sunt persoana cu dizabilitati grad 1(grav), nu am nici avocat deoarece am fost refuzata pe motiv nu va putem lua bani deoarece sunteti persoana cu dizabilitati , iar cei care acceptau cerea sume 2500-3000. Intrebari:
1. Ce acte imi trebuiesc pentru scutirea-reducerea taxei timbrului judiciar?
2. Daca nu am avocat si nu ma prezint, se poate judeca in lipsa ?
3. Ce pasi ar trebui sa urmez?
4. Daca ramane netimbrata ce se intampla?
Multumesc!
avvalentina
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
În 5 zile de la primirea înștiințării Formulați cerere de ajutor public judiciar unde solicitați scutirea de la plata taxei timbru.Veniturile lunare nete pana în 300 lei înseamnă scutire in procent de 100%iar veniturile nete lunare de 600 lei înseamnă 50%scutire,eventual și eșalonare. Depuneți copie CI,adeverinta de venituri și declarație olografa ca nu ați beneficiat de ajutor public judiciar în ultimele 12 luni.
In cererea de ajutor public judiciar se specifica ca trebuie sa mai aduc acte gen facturi-chitante, cupoane pensie, copii CI parinti-frati . Trebuiesc aduse toate aceste acte?
Trebuie sa platesc si acei 100 de lei la executor ? De ce|?
Cererea de ajutor nu are legătură cu plata la executor.Dacă nu aveți facturi pe numele dvs.,faceți mentiunea in declaratie, dacă aveți, le depunețI. Precizați dacă aveți copii,ce venituri au,răspundeți la punctele din adresa judecătoriei.