avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura de chemare a suspectului la declaratii.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura de chemare a suspectului la declaratii.

Buna ziua. Am primit astazi un telefon de la un domn de la politie prin care acesta m-a anuntat ca sunt suspect intr-un dosar pentru savarsirea infractiunii de lovire. Acesat m-a rugat sa ma prezit la sectia de politie(prin telefon) pentru declaratii. Mentionez ca presupusa fapta s-a produs in urma cu doi ani timp in care am mai fost contactat o data de acest domn pentru a ma anunta ca a fost formulata o plangere impotriva mea. Eu sunt plecat din tara si as dori sa stiu daca procedura de chemare la declaratii este corecta si daca ar trebui sa ma prezint la acea sectie de politie pentru a da declaratii. Nu cumva ar fi trebuit sa primesc o citatie ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:13, 26 Septembrie 2017
Ca sa va puteti corela drepturile ar fi bine sa apelați la avocat pentru ca dreptul la apărare asa se exercită printre altele.
Acesta va poate ajuta sub aspect procedural.

Citarea telefonică este permisă de lege.
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ca sa va puteti corela drepturile ar fi bine sa apelați la avocat pentru ca dreptul la apărare asa se exercită printre altele.
Acesta va poate ajuta sub aspect procedural.

Citarea telefonică este permisă de lege.

Va multumesc
Daca nu va rapesc prea mult din timp, as dori de asemenea sa stiu daca perioada aceasta de doi ani nu este putin cam trasa de par. De asemenea la al doilea telefon acesta mi-a spus ca sunt acum inculpat si ca trebuie sa ma prezint pentru a da declaratii avand in vedere si faptul ca reclamantul si-a modificat declaratia. Adevarul este ca nu prea am incredere in aceasta modalitate. Nu ma sustrag acestei declaratii doar ca nu mi se pare serioasa avand in vedere perioada lunga de timp si nu vreau sa imi fac rau cu mana mea si de aceea as dori sa astept o citatie la domiciliu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati fost legal citat. Conf. c.p.p. citarea se poate face si prin nota telefonica, incheindu-se un PV in acest sens.
Ar fi fost benefic sa va exercitati dreptul la aparare in faza de UP, neprezentarea dvs nu-i impiedica sa va trimita in judecata daca au probe.
E posibil sa va citeze și în scris.
Daca va trimit în judecată nu este bine pentru ca ati pierdut faza de urmărire penală în care ati fi putut să va apărați în fel și chip.
Avocatul poate merge la dosar ca sa vada despre ce e vorba si sa depună cereri.
Variantele pot fi multe în funcție de situație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citat la politie gabichiritoiu gabichiritoiu Va rog sa ma ajutati, am primit un telefon de la un anume politist prin care ma anunta sa ma prezint la sectia de politie pentru ca am dosar penal. Este ... (vezi toată discuția)
Plangere penala- citare prin telefon? ceciliaolar ceciliaolar am primit un telefon prin care mi s-a comunicat sa ma prezint la politie pentru o plangere penala facuta de fostul meu prieten sa ma prezint sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Poate politia sa te sune la telefon sa te anunțe ca trebuie ... maria06039 maria06039 Poate politia sa te sune la telefon sa te anunțe ca trebuie sa te prezinți la declarați, fără sa îți trimită citație?Deși încă cu 5 persoane am ... (vezi toată discuția)