avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract de separare de bunuri in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract de separare de bunuri in timpul casatoriei

Socri mei au un apartament si iau facut acte sotiei,dar cu conditia sa fac act de separare de bunuri, eu si sotia ca sa nu poata ataca cumnata acrul de vanzare cumparare la apartament sunt 3 contracte
1 contract de separare de bunuri
2 contract de vanzare cumparare
3 contract cu clauza
Intrebarea mea : poate ataca in instanta cumnata mea contractele 2 si 3 fara sa fac contractul de separare de bunuri ?sau au ceva socri mei cu mn Multumesc anticipat a.
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
Profetul, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:24, 26 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se vrea ca bunul cumparat de la socrii sa nu fie bun comun cu dvs, ci propriu al nevestei, ceea ce e normal daca dvs nu dati bani pe el.,
Cumnata nu are legatura cu separarea de bunuri dintre dvs ca soti, , ea poate ataca actul de vanzare ca donatie deghizata dupa decesul parintilor, indiferent daca bunul a fi comun al vostru sau propriu al sotiei dvs.

Sa inteleg ca se poate face actele de la punctelw 2 si 3 fara sa fie facut cel de la punctul unu , cumnata poate ataca actul de vanzare cumparare fara actul de separare de bunuri ?
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
acest răspuns util

Sa inteleg ca se poate face actele de la punctelw 2 si 3 fara sa fie facut cel de la punctul unu

da, asta trebuia deja sa intelegeti.

cumnata poate ataca actul de vanzare cumparare fara actul de separare de bunuri ?

il poate ataca orcum, ca faceti sau nu actul de separare, nu are legatura atacarea actului de vanzare cu faptul ca va separati sau nu, bunurile.
gi-jane2 a scris:

Sa inteleg ca se poate face actele de la punctelw 2 si 3 fara sa fie facut cel de la punctul unu

da, asta trebuia deja sa intelegeti.

cumnata poate ataca actul de vanzare cumparare fara actul de separare de bunuri ?

il poate ataca orcum, ca faceti sau nu actul de separare, nu are legatura atacarea actului de vanzare cu faptul ca va separati sau nu, bunurile.

Numele celui deal 3 act e " uzul fructului " imi rasundeti va rog frumos la intrebari .este vreo legatura intre cele 3 acte ? Poate cumnata sa atace actele de vanzare cumparare si actul de uzufructului daca e sau nu e facut cel de separare de bunuri ?
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
Profetul, utilizator
acest răspuns util
Sunt doar 2 acte, nu 3.
clauza de uzufruct e cuprinsa in actul prin care parintii vand imobilul nevestei dvs.
Actul asta poate fi atacat de cumnata dvs dupa decesul parintilor si.
Actul prin care va schimbati regimul matrimonial si adoptati pe cel al separatiei de bunuri, nu are legatura cu actul de vanzare si nici cu un eventual atac din partea cumnatei.
Incercati sa va concentrati!

Va schimbati regimul matrimonial ca socrii nu vor sa va dea si dvs casa, asta e. De aia va pun sa incheiati actul 1, pricepeti ?
Nu vor sa faca donatie ca sa nu atace cealalta fiica actul, dar si daca fac vanzare exista riscul asta.

Nu mai apasati pe butonul "citeaza", cautati pe cel de "raspunde" si pe ala apasati.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia unei case poate fi atacata dupa moartea donatorului? irina_petre irina_petre Socrul meu are doi fii unuia i-a donat un apartament acum cativa ani..iar acum sotul meu nelegitim(nu am facut nici cununie civila si nici nunta desi avem 10 ... (vezi toată discuția)
Cum pot deschide un proces? adana adana Speta este urmatoarea: prin anii 2000 socrii mei i au cumparat cumnatului un apartament cu banii lor, urma ca apartamentul in care locuiau socrii sa i revina ... (vezi toată discuția)
Testament in favoarea unuia dintre frati maratia maratia Buna seara, as dori sa ma ajutati in obtinerea unei solutii cat mai bune in rezolvarea unei probleme. Am sa va expun cat pot mai pe scurt o situatie care mie ... (vezi toată discuția)