Speta este urmatoarea: prin anii 2000 socrii mei i au cumparat cumnatului un apartament cu banii lor, urma ca apartamentul in care locuiau socrii sa i revina sotului meu. Dupa decesul socrilor si pentru ca nu s au facut acte, cumnatul meu nu mai recunoste intelegetea si doreste sa imparta apartamentul ramas. Intrebarea este daca pot ataca actul de vanz-cump al cumnatului, stiut fiind faptul ca acesta nu a avut banii necesari sa l cumpere? adica se poate ataca acel act si intra in succesiune?
Este interesantă speța! Orice act poate fi atacat, atâta vreme cât legea permite. În cazul de față, apartamentul care a fost vândut cumnatului nu intră în dezbaterea succesorală. Pentru a intra la masa succesorală trebuie să atacați actul, demonstrând că vânzarea-cumpărarea este de fapt donație deghizată. Dacă demonstrați acest lucru (o să fie foarte greu), atunci contractul de vânzare-cumpărare va fi lovit de nulitate.
Multumesc de raspuns! apartamentul nu a fost vandut cumnatului, a fost cumparat pentru el de parintii sotului. Ideea e ca la acea data el nu avea banii, noi toti stiind ca ei au fost dati de parinti, urmand ca apartamentul parintesc sa revina sotului. Presupun ca si in acei ani trebuia sa dovedesti ca ai banii necesari achizitiei