avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot deschide un proces?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot deschide un proces?

Speta este urmatoarea: prin anii 2000 socrii mei i au cumparat cumnatului un apartament cu banii lor, urma ca apartamentul in care locuiau socrii sa i revina sotului meu. Dupa decesul socrilor si pentru ca nu s au facut acte, cumnatul meu nu mai recunoste intelegetea si doreste sa imparta apartamentul ramas. Intrebarea este daca pot ataca actul de vanz-cump al cumnatului, stiut fiind faptul ca acesta nu a avut banii necesari sa l cumpere? adica se poate ataca acel act si intra in succesiune?
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2022
adana, utilizator
Cel mai recent răspuns: adana , utilizator 18:06, 12 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este interesantă speța! Orice act poate fi atacat, atâta vreme cât legea permite. În cazul de față, apartamentul care a fost vândut cumnatului nu intră în dezbaterea succesorală. Pentru a intra la masa succesorală trebuie să atacați actul, demonstrând că vânzarea-cumpărarea este de fapt donație deghizată. Dacă demonstrați acest lucru (o să fie foarte greu), atunci contractul de vânzare-cumpărare va fi lovit de nulitate.
Multumesc de raspuns! apartamentul nu a fost vandut cumnatului, a fost cumparat pentru el de parintii sotului. Ideea e ca la acea data el nu avea banii, noi toti stiind ca ei au fost dati de parinti, urmand ca apartamentul parintesc sa revina sotului. Presupun ca si in acei ani trebuia sa dovedesti ca ai banii necesari achizitiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat un contract de vânzare-cumpărare încheiat cu părinții? sora soțului meu ne-a dat în judecată pentru partea ei, deși a fost despăgubită denisa.f denisa.f Buna ziua, va scriu in speranta ca ma puteti ajuta . Sotul meu meu are o casa la tara pe numele lui  , avand contract de vanzare-cumparare fiind cumparata ... (vezi toată discuția)
Contract de separare de bunuri in timpul casatoriei Profetul Profetul Socri mei au un apartament si iau facut acte sotiei,dar cu conditia sa fac act de separare de bunuri, eu si sotia ca sa nu poata ataca cumnata acrul de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare. Crystyana30 Crystyana30 Buna ziua, Speta este urmataorea: socrii vor sa treaca apartamentul pe numele sotului ( sotul mai are un frate), socrii cel mai probabil vor dori sa existe si ... (vezi toată discuția)