avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procura fara notar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procura fara notar

Buna ziua,

Doresc sa imputernicesc un prieten sau un vecin sa ma reprezinte intr-o sedinta / adunare generala a proprietarilor si, de asemenea, sa semneze pentru mine cererea facuta de proprietari in atentie administratorului de a se implica in efectuarea unor reparatii la acoperis, anume sa suporte cheltuiala reparatilor din fondul de reparatii. Este vorba de reparatii la acoperis in urma furtunii din data de 17.sep.2017 din Timisoara.

Eu, neputand semna personal aceasta cerere si neputand participa personal la sedinta, doresc sa imputernicesc pe cineva. Care este cea mai buna metoda de imputernicire fara a fi nevoie de o vizita la un notar? Exista si un model anume pentru o procura "fara notar"; iar daca da, se poate folosi aceasta in cazul meu?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:56, 27 Septembrie 2017
Imputernicirile pentru vot in AG nu trebuie sa fie in forma autentificata la notar. Puteti trimite vecinului o imputernicire pe email, semnata si scanata ptr a va reprezenta in AG.
Pentru eventualitatea in care administratorul sau presedintele asociatiei de proprietari refuza sa imi ia in considerare aceasta procura, exista un paragraf / aliniat dintr-o lege care sa ateste acest lucru?

Stima
Cel mai bine ar fi sa fiti fata in fata cu presedintele as. prop. - daca se poate, dar daca nu se poate, ma gandesc ca o imputernicire in sensul celor aratate de catre dvs. o puteti trimite pe adresa postala a asociatiei, cu scrisoare recomandata cu raspuns platit.
Mai bine ar fi totusi sa o faceti prin notariat. Este o chestiune extrem de simpla, costa cam 20 lei si cel pe care il imputerniciti poate sa indeplineasca toate prerogativele cu care dvs. il imputerniciti, mai putin sa va vanda apartamentul (pentru acest drept este un alt tip de imputernicire...). Singura chestiune este ca trebuie sa va prezentati impreuna la notariat!
.........................
Este adevarat ca sunt multi reprezentanti ai as. prop. mult prea "gomoshi", adica vor sa fie mai catolici decat Papa - daca ma intelegeti...

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru cate persoane poate vota o persoana in sedintele de bloc? andromeda71 andromeda71 La noi in bloc sunt 10 apartamente libere, iar administratorul voteaza de fiecare data pentru cele 11 apartamente (cel personal + cele 10 libere). Blocul are ... (vezi toată discuția)
Ilegalitate sau nu? andreeamelania andreeamelania Buna ziua. Am avut seara trecuta o adunare generala a asociatiei din care fac parte, deoarece unui proprietari nu au venit din motive diverse au imputernicit ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de propietari visalon visalon In asociatia din care fac parte, nu s-au facut alegerile noului comitet executiv , nici pana la ace4asta data.In martie, cand trebuia sa se aleaga,erau ... (vezi toată discuția)