avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa intre soti

Buna ziua,

Impreuna cu sotia detin o casa + teren. In contract de vanzare = cumparare apare ambele nume, suntem amendoi propietar.

Doresc sa vand casa la sotia, deorece exista positibilatea ca intre=un proces in vitor se pune sechestru.

Inca nu este vorba de un proces, doar amenitari ca vor se face un audit finantiar de catre un epert contabil judiciar despre perioada in care am fost administratorul; firmei.

Poate este prea devreme se iau masura sa vand casa,
Dar intrebarea mea este daca este suficient de sigur se vand casa sotiei sau mai bine altcineva. Am citit ca se poate cere in instanta revocare vanzare casa in anumite conditii, care nu stiu..

Cine ma ajute mai departe cu informatie?

Multumesc,

Hans Mekelenkamp
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:15, 27 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vanzarea catre sotie nu o sa va ajute in acest caz.
O solutie ar puea fi vanzarea catre o alta persona, dar si in aceasta situatie se poate dispune revocarea contractului, daca se demonstreaza ca a fost incheiat in frauda creditorilor. Ar trebui sa existe si un virament bancar cu suma platita drept pret, ca instrainarea sa para una reala
Nu e o miscare buna sa vindeti casa, adica real sa o treceti pe numele altcuiva fara sa primiti bani. Ramaneti si fara casa si cu eventuala problema pe cap.
asumati-va raspunderea, daca va fi un prejudiciu, gasiti solutii de plata fara sa se atinga de casa.
Mai puteti face partaj cu sotia, dar e posibil ca ea sa va dea afara candva, plus ca si actul de paratj poate fi atacat, insa puteti face in asa fel incat sa nu aiba succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren - intabulare iulia13 iulia13 Am obtinut un teren in urma unei sentinte judecatoresti, nu am act de vanzare cumparare si nu pot face intabularea. Ce ma sfatuiti?. Mentionez ca terenul l-am ... (vezi toată discuția)
Sotia nu e trecuta la contractul casei, se mai poate acum? ionuca ionuca Buna ziua, Casa este doar pe numele sotului (pt ca el a cumparat-o inainte de casatorie). Sotul este de acord sa fie trecuta si sotia in contractul casei ... (vezi toată discuția)
Evitare executare silita pniko2005 pniko2005 BUNA ZIUA! DORESC SA VA INTREB DACA POT TRECE PE NUMELE SOTULUI UN APARTAMENT, CUMPARAT DE MINE INAINTE DE CASATORIE ,CU UN CREDIT IPOTECAR? DORESC SA FAC ... (vezi toată discuția)