avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren - intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren - intabulare

Am obtinut un teren in urma unei sentinte judecatoresti, nu am act de vanzare cumparare si nu pot face intabularea. Ce ma sfatuiti?. Mentionez ca terenul l-am obtinut numai de la unul din soti( care de fapt il mostenise) in urma hotararii judecatoresti. Decizia definitiva tine loc de act de vanzare cumparare?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 19:01, 1 Septembrie 2009
Daca respectiva hotarare judecatoreasca atesta dobandirea dreptului de proprietate , dvs puteti solicita intabularea in baza acesteia .
Contactati un inginer topo pentru intabulare.
Buna ziua,
sunt si eu in o situatie asemanatoare cu cea prezentata de iulia13. Sotia mea a obtinut(mostenit) un teren in urma unei sentinte judecatoresti(decizie definitiva). Ma intereseaza cum putem intabula terenul pe numele amandoura.
Daca vreti sa fiti proprietar, alaturi de sotie, trebuie sa o convingeti sa va vanda (cedeze)o parte :D.
Sunt doua lucrari distincte de realizat: intabularea si instrainarea.
Efectuati o ridicare topo ptr.intabulare, apoi impreuna cu sotia mergeti la un notar.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
SEBASTIAN VITTA, Expert judiciar
Nu stiu cat de legal ar fi ca sotia sa va vanda jumatate din bunul sau propriu, in timpul casatoriei...

Alte discuții în legătură

Terenul lui. casa noastra? bluess bluess buna ziua, un ajutor de la specialisti, va rog. Sotul meu are un teren cumparat inainte de casatoria noastra. Anul acesta vrem sa ne facem casa pe acel teren. ... (vezi toată discuția)
Contract donatie 1/2 teren - probleme credit ipotecar MCornel MCornel Buna seara, As avea nevoie de cateva lamuriri daca se poate. In urma cu aproximativ o luna am aflat ca nu pot aduce la banca ca si garantie casa din cauza ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)