avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Durata contractului.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Durata contractului.

Am încheiat un contract cu un agent imobiliar pentru vânzarea apartamentului.Pe acest contract este trecut că este valabil până la vânzarea acestuia.Aceasta înseamnă că dacă nu se găsește un cumpărător timp de 10 ani prin acest agent,sunt obligată să-L respect și nu pot să renunț la acesta?În afară de aceasta,dacă agentul se obligă să-L vândă la un preț,dar îl promovează pentru vânzare la alt preț,fără a avea un acord scris și semnat de mine pentru această schimbare de preț, contractul poate fi considerat nul?
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
elenita60, utilizator
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 02:58, 27 Septembrie 2017
Este un contract de exclusivitate?
Care sunt obligatiile dvs din contract?
Consider ca poate sa il promoveze la orice pret, obligatia din contract fiind ca dvs sa il vindeti daca gaseste un cumparator pentru pretul de xxxxx.
Dar, cum am spus mai sus, trebuie sa ne precizati exact care sunt obligatiile
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Este un contract de exclusivitate,care expiră"la data vânzării apartamentului" cu obligația ca acesta să fie vândut la un preț anume,iar orice clauză din contract să se poată modifica printr-un act adițional.Nu pot să-l vând fără participarea agentului,chiar dacă am găsit singură un cumpărător.Am semnat un exemplar,dar nu am primit un exemplar pentru mine,decât unul trimis anterior semnării pe adresa de e-mail.În contract exzistă și o greșeală referitoare la identitatea apartamentului meu: agentul imobiliar a trecut adresa apartamentului meu,specificând și datele din contractul de cumpărare al acestuia cu greșeli.
Ar putea fi o clauza abuziva ce ar trebui constatata si anulata de instanta.
Solicitati in scris sa va puna la dispozitie o copie a contractului semnat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce valoare are conventia de prestari servicii de intermadieri imobiliare? stefy2104 stefy2104 Buna ziua, daca semnezi in calitate de cumparator o conventie de prestari servicii de intermedieri imobiliare, ce ti se poate intampla? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc comision agentiei ?? danny78 danny78 Buna ziua ! Sa va spun in ce consta problema mea : Am gasit un apartament cu ajutorul unei agentii imobiliare si un angajat al agentiei a mers la intalnirea ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil catalin.ion catalin.ion Va rog sa ma ajutati cu o opinie. In urma cu o luna de zile am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil in calitate de vanzator. Acest ... (vezi toată discuția)