avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Înșelăciune. Cum pot recupera banii cheltuiți ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Înșelăciune. Cum pot recupera banii cheltuiți pentru întreținerea unei persoane vreme de 6 ani?

Daca in urma unei relatii am fost inselata prin faptul ca am cheltuit anumite sume de bani cu o persoana pot cere in instanta aceste sume inapoi?E vorba de un credit si de cheltuieli cu intretinerea unei persoane. vreme de sase ani.si cum pot proceda?
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 22:53, 30 Septembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand v-ati dat seama ca ati fost inselata? Depinde de fapte si imprejurari, insa este greu de spus ca dupa 6 ani de convietuire (daca ati convietuit impreuna) ar fi vorba despre inselaciune privind intretinerea prestata, pentru ca pana la urma fiecare contribuie intr-o relatie cu ce poate. In ceea ce priveste creditul, este discutabil, in sensul ca sunt necesare amanunte.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
trandafir2, moderator
Asa cum colegul a intrebat mai sus, cand ati constatat acest fapt?
Mai multe detalii legate de " modul de operare" pt ca poate doar dvs va considerati inselata iar in fapt situatia sa stea cu totul si cu totul altfel.
Puteti expune toata speta pentru a ne forma o idee despre situatia de fapt si in consecinta sa tragem concluzii si poate va putem ajuta.
Daca in urma unei relatii am fost inselata prin faptul ca am cheltuit anumite sume de bani cu o persoana pot cere in instanta aceste sume inapoi?E vorba de un credit si de cheltuieli cu intretinerea unei persoane. vreme de sase ani.si cum pot proceda?

Vreau sa stiu daca il pot da in judecata. A trait cu doua femei in acelasi timp vreme de sase ani. Eu nu am stiut. Cealalta stia de existenta mea. L-am intretinut si ajutat pentru ca era bolnav. Ma gandesc ca in aceasta relatie ar fi trebuit sa existe si responsabilitate.

Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
trandafir2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De putut puteti insa trebuie sa va ganditi la cheltuielile pe care un eventual proces le va implica versus sansa de castig. Eu in situatia asta nu vad o inselaciune deoarece domnul nu s-a folosit de anumite manopere dolosive pentru a obtine vreun avantaj/folos patrimonial, ci dumneavoastra cu buna stiinta ati dorit sa il ajutati ( fiind un om bolnav ) fapt ce , in opinia mea, are valoarea unui act dezinteresat ( de exemplu daca dvs i-ati dat o anumita suma de bani domnului pentru un tratament eu o vad ca pe o donatie, motiv pt care nu puteti solicita restituirea sumei - donatia fiind in principiu irevocabila ).
Faptul ca domnul despre care dvs discutati a trait si cu alte femei, nu isi are relevanta in speta de fata.
Concluzionand, daca dvs considerati ca ati fost inselata ( esential este faptul ca trebuie sa demonstrati reaua-credinta a lui plus mijloacele prin care ati fost indusa inselata) puteti depunde o plangere penala la organul competent si de acolo o sa vedeti cum se va solutiona cauza insa recomand consultarea unui avocat.

Rog alti colegi sa ma contrazica daca gresesc

O seara buna
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum au spus si anterespondentii mei: nu intruneste, aproape sigur, elementele infractiunii de inselaciune. E ca si cum dupa 2-3 ani de casatorie sotia face plangere penala sotului pentru ca a inselat-o cu alta femeie si ea a dat salariul in casa, deci e inselaciune.
Alta era situatia daca nu erati implicata intr-o "relatie"...intima banuiesc. De exemplu va intelegeati verbal sa intretineti o persoana in varsta cu promisiunea de a primi un bun imobil si se dovedea ca ati fost inselata pentru ca persoana sa beneficieze de prestatii in munca neplatite.
Deasemenea lipsa de responsabilitate nu e o infractiune in sine...
Poate ca ar fi mai bine daca ati fi bucuroasa ca ati avut posibilitatea sa oferiti ajutor cuiva, chiar daca acea persoana nu a inteles sa va multumeasca. Dragostea conditionata e sub demnitatea regnului animal, daramite a celui uman...sau asa ar trebui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din cauza ultimei legaturi extraconjugale.fam.cu 2 copii si imobil comun mishu1900 mishu1900 Buna seara,suntem o familie cu 2 copii de 14 respectiv 8 ani cu locuinta proprietate dobandita in timpul casatoriei.ASIST NEPUTINCIOASA la declaratiile de ... (vezi toată discuția)
Anulare act de intretinere dumutaadrianred dumutaadrianred Pe scurt, o doamna a fost pacalita sa semneze niste acte pe motivul ca semneaza actele de la locuinta surorii ei,ca nu are nici o pretentie financiara. Dar ea ... (vezi toată discuția)
Imprumut nerestituit. inregistrarile discutiilor ma pot ajuta? AndreiChivu AndreiChivu Am imprumutat un coleg cu bani pe care mi-a promis ca mi va restitui.Nu a reusit la termenul stabilit si mi-a cerut alti bani pentru a-i investi spunandu-mi ca ... (vezi toată discuția)