avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua.
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca perioada de preaviz este luata in considerare la calculul concediului de odihna; de ex: eu, intr-un an, am 21 de zile de odihna impartit la 12 luni, ar veni 1,75 zile de concediu pe luna. Eu, in luna octombrie, voi fi in preaviz, deci lunile noiembrie si decembrie mi se vor scadea din cele 21, insemnand ca raman cu 17.5 sau se va lua si luna lui octombrie in calcul si as ramane cu 15,75? Mi s-a zis de catre angajator ca daca in luna octombrie sunt in preaviz, nu se va lua in considerare la calculul concediului de odihna si nu am gasit nicaieri unde sa ma lamureasca.
Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
AncaLavinia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 27 Septembrie 2017
Perioada de preaviz se ia in calculul concediului de odihna.

Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu de odihna efectuate/neefctuate, ccm vechi si ccm nou Iamyou Iamyou Buna ziua! Am o nelamurire la care as dori sa ma ajutati. La actualul loc de munca am o vechime de peste 4 ani. Pana in data de 30 septembrie 2021 am avut ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna camellia_camy camellia_camy Buna ziua, As dori sa stiu si eu modul de calcul al concediului de odihna deoarece se desfiinteaza postul si nu am luat pe acest an decat 6 zile din 21 .Va ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de ohihna valcris valcris Buna dimineata. Am angajat la firma unde lucrez o persoana cu contract de munca pe perioada nedeterminata, incepand cu data de 25.08.2011. Cate zile de ... (vezi toată discuția)