avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat casatorie canadian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat casatorie canadian

daca m-am casatorit in canada cu un cetatean strain si am decis sa imi schimb numele ar trebui sa vin in romania pentru a-mi schimba pasaportul? am observat ca este necesar pentru schimbarea buletinului. este necesar sa traduc /legalizez/ supralegalizez certificatul de casatorie? nu doresc sa il inregistrez in ro doar sa imi schimb actele pe noul nume. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:59, 4 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Inteleg ca ati optat ca in urma casatoriei sa treceti pe numele sotului. Atunci va trebui sa solicitati la ambasada Romaniei din Canada inscrierea certificatului, dupa care puteti imputernici tot prin ambasada, pe cineva din Romania, pentru a va face buletinul. Puteti renunta la domiciliul din Romani daca tot stati in Canada si solicitati la ambasada un pasaport CRDS. Astfel nu mai aveti nevoie sa imputerniciti pe nimeni pentru buletin, ci renuntati la acesta nefiindu-va necesar.
Actele oficiale din Canada care urmeaza a fi prezentate autoritatilor romane trebuie supralegalizate.
Procedura supralegalizarii presupune următoarele etape:
actul oficial canadian se trimite prin posta la Ministerul Afacerilor Externe Canadian ( Global Affairs Canada – Authentification Services Section, 125 Sussex Drive, Ottawa, Ontario, K1A 0G2, tel.gratuit 1-800-267-8376 sau 613-944-4000 pentru regiunea capitalei nationale si strainatate, fax.: 613 944 7078) pentru legalizarea sigiliului si semnaturii emitentului. Autoritatile canadiene efectueaza legalizarea in termen de circa 20 zile lucratoare de la data primirii actului;
apoi actul oficial se trimite prin posta sau se prezinta la Ambasada sau Consulate in vederea legalizarii sigiliului si semnaturii MAE canadian.
 
Pentru mai multe informaţii puteţi accesa pagina Ministerului de Externe canadian (Global Affairs Canada): [ link extern ]  
În conformitate cu noi reglementări, comunicate de ministerul de externe canadian, autoritățile provinciale din Ontario și Manitoba, pot legaliza în numele ministerului de externe federal, certificatele canadiene de naștere, de căsătorie și de deces, emise de autoritățile locale din aceste provincii.
Datele de contact sunt:
 
ONTARIO
Ministry of Government and Consumer Services
Ontario Shared Services
Business Development and Services Branch
Official Documents Services
Adresa: 222 Jarvis Street, Main Floor, Toronto, ON M7A 0B6
Telefon: 416 325 8416
Fax: 416 325 8434
 
MANITOBA
Growth, Enterprises & Trade Companies Office
Commissioner for Oaths/Notary Public
Adresa: 1034-405 Broadway, Winnipeg, MB R3C 3L6
Telefon: 204 945 2654; Toll Free in Manitoba: 1-866 232 4249
Fax: 204 945 1459
Email: comforoath@gov.mb.ca
 
Pentru supralegalizarea fiecarui sigiliu nu se aplică taxă consulară.
Solicitantii care fac demersul prin posta vor trimite la Ambasada sau Consulate impreuna cu actul respectiv, o copie a pașaportului și un plic autoadresat timbrat recomandat (XpressPost cu semnătură de recepție sau Fedex).
Termen de rezolvare: 2-3 zile lucrătoare (pentru documentele primite prin poștă).
Pentru petenții care se prezintă personal, este necesară o programare în prealabil.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat nastere romanesc pentru copil nascut in canada liviuss5 liviuss5 Buna ziua : atat eu cat si sotia suntem cetateni romani, copilul nostrum s-a nascut in Canada in mai 2014, am sosit in tara toti trei si la Oficiul Starii ... (vezi toată discuția)
Rezidenta casatorita in canada- ci si pasaport romanesc expira curand.help! AncaPrincess AncaPrincess Buna ziua! Sunt cetateana romana, casatorita cu un cetatean canadian, si am rezidenta permanenta in Canada. Nu am declarat in Romania ca mi-am schimbat starea ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere al copilului nascut in strainatate TCristina TCristina Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: Suntem o familie de 4 persoane, mama (eu), tatal si unul din copii nascuti in Romania,cetateni romani. Al doilea ... (vezi toată discuția)