avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal incetare CIM

Buna ziua. Am o cerere de incetare CIM cu data de 1 octombrie. Data de 1 octombrie este sambata.
Va rog, cand operez in revisal? Ce data pun la incetare? In ce data transmit revisalul?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:08, 13 Noiembrie 2018
Asa este
Buna seara,
Astăzi am avut un control ITM, in urma căruia am primit avertisment pt încălcarea art. 4 alin1, f), adica netransmiterea încetării in termen. Concret am avut 3 situatii in care angajatul a avut ultima zi lucrata vineri, am facut decizia vineri cu încetare sambata, dar am transmis-o luni, gandind ca sunt in termen daca încetarea pica in weekend. Dna inspector a zis ca nu este posibil ca un contract sa înceteze in weekend; spunea ca trebuia sa fac incetarile cu luni si sa le transmit luni. Este prima data cand aud asta, deși lucrez asa de cativa ani. In concluzie, cand ultima zi de lucru este vineri, contractul se inceteaza obligatoriu cu luni??? Sunt uimita de aceasta interpretare. Va trebui de fiecare data cand primesc o cerere de incetare, sa ma uit in calendar si sa i spun angajatului sa refaca cererea cu luni, in cazul in care s-ar nimeri in weekend. Ce parere aveti?
Multumesc!
Este absurd ce a sustinut inspectorulITM ... data incetarii c.i.m.poate atat zi lucratoare , cat si zi nelucratoare... nu exista text de lege care sa impuna ca data incetarii c.i.m. =zi lucratoare.
Multumesc pentru raspuns.
Pentru linistea mea, as vrea sa fac o adresa către ITM pentru un raspuns oficial. Cum se formulează astfel de adrese? Aveti vreun model?

Am gasit pe internet cateva explicatii care sustin oarecum ca daca data încetării este in zi nelucrătoare, intervine prorogarea, conform Codului Civil si incetarea va fi in prima zi lucratoare. Aceasta prorogare ma gandeam ca se poate aplica doar la transmitere, nu si la “prelungirea termenului incetarii”, dar nu mai inteleg nimic.
[ link extern ] /
In opinia mea, prorogarea se poate aplica doar la transmitere ... insa exista art.2553 C.civ care mentioneaza la alin.3 ca : Cu toate acestea, dacă este vorba de un act ce trebuie îndeplinit într-un loc de muncă, termenul se va împlini la ora la care încetează programul normal de lucru. Dispoziţiile Art. 2556 rămân aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim -pensionare Alis07 Alis07 Buna ziua!Va rog o lamurire in urmatoarea situatie.La data de 15 mai inceteaza CIM de drept-pensionare si se doreste continuarea activitatii cu un alt CIM.As ... (vezi toată discuția)
Data incetare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua, Conform ultimelor modificari de transmitere revisal, este corect ? exemplu ...ultima zi de lucru este in de 27.03.2018, decizia de incetare a ... (vezi toată discuția)
Fisa post Diore Diore Buna seara! Am o intrebare. Si as dori un raspuns. Dupa mai multe cautari pe google, unde nu m-am lamurit deloc, m-am gandit sa postez aici. In fisa ... (vezi toată discuția)