Buna ziua!Va rog o lamurire in urmatoarea situatie.La data de 15 mai inceteaza CIM de drept-pensionare si se doreste continuarea activitatii cu un alt CIM.As dori sa stiu daca CIM inceteaza cu data de 15mai se poate incheia un nou CIM tot cu 15 mai ? La ce data se face inregistrarea in REVISAL si transmiterea la ITM? Va multumesc!
Data de 15 mai cand inceteaza c.i.m,salariatul merge sa-si depuna dosarul de pensionare,este considerata zi lucratoare?Salariatul este pontat doar in conditiile in care noul c.i.m este incheiat cu 15 mai?Corect ar fi sa-i operez mai intai incetarea cu 15 mai apoi noul c.i.m reangajare cu data de 16 mai?Mii de multumiri pentru raspuns!
Nu exista text de lege care sa reglementeze situatia descrisa de dvs. Parerile sunt impartite.
Sunt pareri care sustin ca ultima zi de munca poate sa fie si data incetarii c.i.m., dar si pareri care sustin ca ultima zi de munca este ziua anterioara datei incetarii c.i.m.
Insa :
art.2553 C.civ.
....
(3) Cu toate acestea, dacă este vorba de un act ce trebuie îndeplinit într-un loc de muncă, termenul se va împlini la ora la care încetează programul normal de lucru. Dispoziţiile Art. 2556 rămân aplicabile.
Incetare cim
cristin20
Buna ziua! Am primit astazi decizia de acordarea pensiei anticipata a unui salariat . Pot transmite revisalul astazi cu incetare cim incepand de luni, ... (vezi toată discuția)
Revisal incetare cim
Lena123
Buna ziua. Am o cerere de incetare CIM cu data de 1 octombrie. Data de 1 octombrie este sambata.
Va rog, cand operez in revisal? Ce data pun la incetare? In ... (vezi toată discuția)