avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima Casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima Casa?

Buna ziua,

As dori sa contractez anul viitor un credit Prima Casa. Problema este ca in momentul de fata detin un apartament obtinut prin Contract de vanzare cumparare. Daca donez acest apartament pot fii exigibila pentru un asemenea credit?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:39, 28 Septembrie 2017
Condiții: la data solicitării creditului garantat, declară pe propria răspundere fie că nu deţin în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţin în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 m2;
www.avocatnet.ro/articol_446...
Deci se pare ca da, dupa actualele reglementari sunteti exigibila, dar cine stie ce va fi in 2018 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa Mara26111985 Mara26111985 Buna ziua. Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem la prima casa, dar avem o situatie mai speciala si nu stim daca ne incadram. El a primit mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa DorinBV DorinBV Buna ziua, In cazul in care am achizitionat o locuinta prin programul PRIMA CASA inainte de casatorie, iar pe actul de credit/propietate sunt trecut doar eu, ... (vezi toată discuția)
Prima casa iancucristiana iancucristiana Buna ziua! As dori un raspuns, daca se poate: in urma dezbaterii de mostenire detin o patrime dintr-un apartament de 100 m2 si, impreuna cu mama si sora mea 2 ... (vezi toată discuția)