avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Termen de plata asigurator pentru daune materiale
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Termen de plata asigurator pentru daune materiale

Buna ziua,

As dori ceva lamuriri in urmatoarea problema:
- am suferit un accident auto in urma cu 3 luni - eu fiind partea vatamata: ma deplasam singur pe o motocicleta si am fost lovit de o masina.
- cauza - neacordare de prioritate - constatat si documentat in procesul verbal de catre agentul constatator. Fapt mentionat si in foaia pe care am primit-o
pentru a ma adresa asiguratorului persoanei vinovate (nu am casco la motocicleta).
- ambii conducatori alcolemie zero
- desi starea mea nu era chiar buna am refuzat internarea si nu am atasat la dosar zile de spitalizare sau alte acte
- motocicleta este la service nereparata inca. A suferit pagube aproximativ egale cu valoarea ei de piata (bloc motor spart ...)
- la politie am declarat ca nu emit nici opretentie catre vinovata
- in conditiile date asiguratorul imi datoreaza costurile de reparatie ale motocicletei si ale echipamentului - eu nu am mentionat nicaieri ca doresc daune morale sau orice altfel de dauna in afara de cele strict materiale suferite la mo
Cei de la societatea de asigurare mi-au motivat ca nu o sa primesc nici o despagubire pana nu se solutioneaza dosarul persoanei vinovate in instanta.
Eu m-am consultat cu alti agenti de asigurare, alte persoane ce au avut accidente asemanatoare .... si am primit tot felul de raspunsuri.

Avand aceste detalii imi poate spune cineva daca cei de la societatea de asigurari sunt corecti cu mine ? Adica nu ar fi trebuit sa primesc banii de reparatii pana acuma (accidentul a fost in Iunie ...) ?

Va multumesc anticipat.

Cu respect,
Lucian
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
lucian_g, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:50, 6 Octombrie 2009
e normal ce se intampla, deoarece mai intai prin hotararea judecatoreasca se va stabili valoarea daunelor care le veti avea de incasat.
este firesc sa fie parte in proces si firma de asigurari.

av.m.vasilescu
Puteti solicita asiguratorului sa va plateasca dauna (conform calculelor din dosarul de daune), semnand un angajament prin care veti returna suma primita daca in proces ,vinovatul este absolvit de vina.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema accident rutier trailro trailro Buna seara, In urma cu cateva zile am avut un accident rutier in care, din pacate, am fost gasit vinovat. Accidentul s-a produs intre masina pe care o ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala si echipament moto ContSters225724 ContSters225724 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri. Am avut un accident de circulatie pe 17 iulie 2011.Eu pe motocicleta celalalt cu autoturismul.Politia a ... (vezi toată discuția)