avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgenttt-necorespundere profesionala / demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgenttt-necorespundere profesionala / demisie

daca o salariata tb sa 'plece' din societate si i s-a dat test in care evident reiese ca nu corespunde profesional,iar ea isi depune demisia, se da curs demisiei? sau tb sa asteptam cele 10 zile timp in care ea poate face contestaie?
ideea e ca angajatorul vrea sa o dea afara ptr necorespundere. ce rezolutie se poate pune pe cererea ei de demisie?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:11, 5 Octombrie 2009
Daca salariata tot vrea sa plece, iar firma vrea sa scape de ea, la ce foloseste atata incrancenare?
Mai ales ca problema concedierii ptr necorespundere profesionala este destul de......... curioasa. In cazul in care va da in judecata poate castiga in instanta reincadrarea. Este extrem de greu de dovedit necorespunderea. Iar pasii care trebuie urmati dureaza destul
Mai bine ii acceptati demisia, eventual fara sa mai vreti si perioada de preaviz, si ati scapat onorabil. Fara batai de cap, fara risc de judecata.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Isa Radov, Consultant resurse umane
Perfect de acord cu clio06....demisia va scuteste de orice duere de cap.#-o
Daca nu aveti nimic de recuperat de la ea, ii puteti accepta deemisia. VA conta pre aputin pentru viitorul angajator articolul din lege conform caruia a fost concediata.
In primul rand: demisia este un act unilateral!!!! al angajatului. Odata inregistrat, unitatea nu poate decat sa ia act de existenta sa, urmand ca la expirarea preavizului contractul sa inceteze. Deci, nu puteti "respinge" demisia unui angajat sub nici un motiv, demisa are cursul sau, nu trebuie sa ii dea curs unitatea! Pe demisie nu se pune, in nici o situatie, nici o rezolutie de respingere, amanare sau acceptare, ci doar numarul de inregistrare.

Ce puteti dvs. face, daca tineti mortis sa concediati pentru necorespundere profesionala (ceea ce nu va sfatuiesc, fiind intrutotul de acord cu clio), este sa depuneti toate eforturile sa o concediati pentru necorespundere inaintea expirarii preavizului de demisie. Ceea ce, daca veti consulta procedura de urmat in cazul cercetarii prealabile, veti constata ca nu aveti cum sa faceti.
Asa ca acceptati demisia fara preaviz, si considerati-va norocos ca si-a dat demisia si ati scapat de o belea (de care, credeti-ma, prin necorespundere profesionala se scapa foarte greu).
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor-urgent eujad eujad o salariata care nua vrut sa plece din societate tb data afara pe necorespundere.S-a facut decizie de testare ( 15 zile ), ieri a dat testul, nu a trecut , ... (vezi toată discuția)
Angajatorul meu vrea sa ma dea afara! ii e mai usor asa?va rog un sfat daca se poate miha67 miha67 am si eu o problema cu angajatorul, si nu mai stiu ce sa mai fac in aprilie 2009, am revenit din concediu de maternitate(2 ani)la vechiul loc de munca ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de un angajat incompetent? DariusT DariusT Buna ziua. Sunt un angajator intr-o situatie ciudata si usor disperata. Am un angajat pe un post de conducere (director vanzari), la care as vrea sa renunt, ... (vezi toată discuția)