avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... CASS pentru anul 2012, Decizie 630
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

CASS pentru anul 2012, Decizie 630

Buna seara,
Cazul meu este concret următorul:
- recent am primit Decizia 630 pentru regularizare CASS corespunzător anului 2012!
Pentru stabilirea CASS de plata, ANAF a luat în considerare veniturile provenite din activitati independente și venituri în regim de reținere la sursa a impozitului pe venit, din activitati de natura celor prevazute la art. 52, alin. (1) lit. b)-d), precum și plățile anticipate referitoare la CASS efectuate!
Prima întrebare:
- dacă pentru veniturile în regim de reținere la sursa..., s-au achitat de către beneficiar, la Buget, toate contribuțiile sociale corespunzătoare și obligatorii(CAS, Șomaj,CASS), considerate ca finale, de ce ANAF le-a reintrodus din nou în baza de impozitare, solicitându-mi din nou CASS-ul pentru ele?
A doua întrebare:
- după ce mi-a stabilit suma de plata corespunzătoare CASS pentru 2012, din ea ANAF mi-a scăzut sumele plătite anticipat, dar la o valoare mai mica decât am plătit eu în mod real! Cum pot lamuri aceasta diferență, având în vedere ca funcționarii ANAF(inclusiv cei de la asistenta contribuabili) la care am solicitat aceasta lămurire nu au fost capabili sa o facă?!
Multumesc pentru atenția acordata și răspunsuri!

Alte discuții în legătură

Regimul cass platibilă din anii trecuţi georgescugheor georgescugheor Bună ziua ! Sunt pensionar din 1999 şi, bineînţeles, mi se opreşte din pensie atât impozitul, cât şi CASS. Din 2012 am lucrat ca PFA in regim de ... (vezi toată discuția)
Pfa - impozit retinere la sursa Lori47 Lori47 Un SRL a incheiat un contract de mandat comercial cu o persoana fizica autorizata. Acest PFA desfasoara si alte tipuri activitati. Pentru acest serviciu la ... (vezi toată discuția)
Regularizare cass 2012 scbuggerbug scbuggerbug Buna seara, Pe 18.10 2019 am fost instiintata de banca cu privire la o poprire. Am mers la ANAF SECTOR 2 unde am primit o decizie de impunere anuala pt ... (vezi toată discuția)