In urma cu aproximativ patru ani i-am dat tatalui meu o suma de bani pentru stingerea unei datorii catre o persoana terta. Acordul intre mine si tatal meu a fost verbal si nu am stabilit o data la care sa-mi returneze banii.
Pana in momentul actual nu am primit inapoi banii, asta urmeaza sa se intample in anii urmatori. Impreuna cu tatal meu am descis sa "legalizam" situatia, adica sa avem documente cu valoare juridica.
Intrebarile mele:
- Cum putem legaliza situatia? Din cercetarile mele ar fi necesare doua parti:
○ 1. inscris doveditor (recipisa) ca a primit banii la data respectiva. Tehnic am trimis banii direct partii terte.
○ 2. contract de imprumut in care se mentioneaza datoria si data returnarii imprumutului.
- In cazul in care tatal meu nu mai apuca sa-mi plateasca datoria, ce se intampla cu creanta in procesul de succesiune si care ar fi prioritatea creantei mele raportata la alte eventuale creante facute la alte parti terte de catre tatal meu. In prezent, tatal meu ar niste bunuri si de asemenea datorii. Per total plus.
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
-Contract de imprumut. Impumutul sa aiba o data scadenta mai indepartata, altfel, daca nu plateste 3 ani de la data scadenta si dvs nu incercati sa ii recuperati, dreptul dvs la actiune se prescrie.
Prioritatea crentelor, depinde de rang, daca e vb si de ipoteca, trebuie platit intai acel imprumut. Nu cred ca e cazul , toti sunt creditori chirografari, egali in drepturi, Daca valoarea bunurilor e mai mica decat creanta, recuperati proportional cu creanta. Daca valoarea bunurilor depaseste valorea datoriilor, dupa ce va indestulati ca si creditori, ce ramane, se imparte intre mostenitori.
Executare srl
deleu
Buna seara
Am facut un contract de imprumut, legalizat la notar, prin care am imprumutat un Srl, cu o suma de bani in lei , scadenta pe 25 iulie 2010, si cu ... (vezi toată discuția)