avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Formalizare împrumut între persoane fizice. Care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Formalizare împrumut între persoane fizice. Care este importanța creanței la dezbaterea succesiunii?

In urma cu aproximativ patru ani i-am dat tatalui meu o suma de bani pentru stingerea unei datorii catre o persoana terta. Acordul intre mine si tatal meu a fost verbal si nu am stabilit o data la care sa-mi returneze banii.

Pana in momentul actual nu am primit inapoi banii, asta urmeaza sa se intample in anii urmatori. Impreuna cu tatal meu am descis sa "legalizam" situatia, adica sa avem documente cu valoare juridica.

Intrebarile mele:
- Cum putem legaliza situatia? Din cercetarile mele ar fi necesare doua parti:
○ 1. inscris doveditor (recipisa) ca a primit banii la data respectiva. Tehnic am trimis banii direct partii terte.
○ 2. contract de imprumut in care se mentioneaza datoria si data returnarii imprumutului.
- In cazul in care tatal meu nu mai apuca sa-mi plateasca datoria, ce se intampla cu creanta in procesul de succesiune si care ar fi prioritatea creantei mele raportata la alte eventuale creante facute la alte parti terte de catre tatal meu. In prezent, tatal meu ar niste bunuri si de asemenea datorii. Per total plus.

Multumesc in avans pentru comentarii
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:55, 29 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contract de împrumut cu suma respectiva, înmânată anterior semnarii actului.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
-Contract de imprumut. Impumutul sa aiba o data scadenta mai indepartata, altfel, daca nu plateste 3 ani de la data scadenta si dvs nu incercati sa ii recuperati, dreptul dvs la actiune se prescrie.
Prioritatea crentelor, depinde de rang, daca e vb si de ipoteca, trebuie platit intai acel imprumut. Nu cred ca e cazul , toti sunt creditori chirografari, egali in drepturi, Daca valoarea bunurilor e mai mica decat creanta, recuperati proportional cu creanta. Daca valoarea bunurilor depaseste valorea datoriilor, dupa ce va indestulati ca si creditori, ce ramane, se imparte intre mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare srl deleu deleu Buna seara Am facut un contract de imprumut, legalizat la notar, prin care am imprumutat un Srl, cu o suma de bani in lei , scadenta pe 25 iulie 2010, si cu ... (vezi toată discuția)
Executarea contractului de imprumut cu ipoteca Irina S. Irina S. In situatia in care la scadenta, imprumutatul nu restituie imprumutul, iar imprumutatorul (care are inscrisa ipoteca de prim rang in CF cu interdictie de ... (vezi toată discuția)
Nu am fost luat in seama de executor bogdanbobi bogdanbobi Buna ziua....am o mare problema.Aveam de recuperate de la cineva niste bani,am castigat in instanta si s-a ajuns la executarea silita a unui ... (vezi toată discuția)