M-am lovit de urmatoarea situatie legata de examenul pentru permis auto.
Am luat proba teoretica [i.e. sala] in orasul de domiciliu. Am dat proba practica si am picat-o.
Intre timp mi-am schimbat domiciliul in alt judet si am vrut sa dau din nou proba practica. Surpriza: functionarul de la ghiseul de programari mi-a spus ca nu imi poate accepta dosarul intrucat are lipit pe el un cod specific judetului de domiciliu anterior.
In plus, mi-a comunicat ca va trebui sa dau din nou proba teoretica avand un cod pe dosar eliberat de judetul noii adrese de domiciliu.
Interesant, cursurile auto facute sunt valabile, insa sala nu mai este valabila.
Am cautat in legislatie informatii referitoare la asa ceva si nu am gasit. Mi se pare ca functionarul ori nu stie ori a abuzat de pozitie [ca sa nu isi complice existenta cu o situatie oarecum atipica]. Efectiva m-a trimis la fostul judet de domiciliu sa imi radieze codul de dosar a.i noul judet sa imi dea un alt cod de dosar, eu sa dau proba teoretica din nou si abia apoi proba practica.
Mai mult functionarul din fostul judet de referinta mi-a spus ca nu trebuie sa fac nimic, relocarea dosarului facandu-se automat. Practic ce mi-aui zis cei 2 functionari se bate cap in cap si rezultatul este ca sunt pus pe drumuri si in plus trebuie sa dau din nou sala, ceea ce mi se pare inacceptabil.
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu aceasta speta, intrucat eu un am gasit nimic in legislatie care sa implice ca trebuie sa dau sala din nou la schimbare de domiciliu.
Sunt in aceeasi situatie ca si tine, ''cezarionescu'' poti, daca te rog frumos, sa imi explici cum ai iesit din acest impas ?
Sau daca altcineva a intalnit aceasta situatie, puteti sa ma ajutati cu sfaturi va rog ?
Salut.
Am rezolvat dand din nou proba teoretica in noul judet de domiciliu. E noaptea mintii, practic probelem sustinnute intr-un judet nu sunt considerate valabile in alt judet, de parca nu e vorba de aceeasi legislatie sub care se desfasoara.
Mi se pare un evident vid legislativ care ar trebui corectat.
Modificari cod rutier
imene
Buna ziua,
Din cate am inteles din 8 aug. 2013, odata cu intrarea in vigoare a noilor modificari pentru codul rutier, rezultatul probei teoretice auto (sala) ... (vezi toată discuția)