Buna!
Va-rog sa-mi ajutati, daca se poate. Am casatorit acum 18 ani si in Ungaria si in romania, cu o pers. ungara. Dupa ce in anu l trecut am divortat in Ungaria (avem 2 copii, un 16 si un 11ani). Divortul in Ungaria e definitiva si irrevocabila. Intrebarea mea este: ca si in Romania trebuie sa divortam, sa actele ce am e valabil si aici? In timpul casniciei am locuit in Ungaria, dar nu am cetatenia ungara. Eu si momentan locuiesc in Ungaria. Vreau sa fie clar si definitiva casnicia terminata. Fostul sot spune ca in Romania si astazi suntem casatorit. E adevarat?? Daca e va-rog sa-mi spuneti ce trebuie fac ca sa terminam ....??
Multumesc pt atentie si astept raspunsul.
Este inregistrata casatoria dvs.in Romania?Daca da, trebuie sa prezentati hotararea definitiva si irevocabila prin care s-a pronuntat divortul ( bineinteles tradusa in limba romana, legalizata...) la oficiul starii civile unde a fost inregistrata.
Casatorie valabila
Sophiam
Situatia este urmatoarea: s-au casatorit in Suedia, ea cetatean român iar el cetatean cu dubla cetatenie: româna si suedeza. De la ofiterul starii civile din ... (vezi toată discuția)