avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunarea generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunarea generala

Este obligatoriu sa aduci dovezile de anuntare a membrilor prin afis si tabel convocator?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:36, 2 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Depinde ce anume urmariti sa obtineti. Daca doriti anularea hotararii atunci da: nelegala ei convocare poate fi motiv de anulare a a celei hotarari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este obligatoriu prin una din cele doua optiuni.
este bine ca cenzorul sa consemneze in registrul adunarilor generale faptul ca adunarea a fost convocata prin afisare si, eventual, si prin tabel convocator.
Observati, una spune Legea 230/2007 si alta HG nr. 1588.2007...
Asadar prev. Legii 230/2007, Art.23, alin.(5) = prev. HG 1588/2007, Art.14, alin.(5), teza a III-a?
Aceasta intrebare a mai fost discutata si tot asa, ne-am dat cu parerea, ca ar fi asa sau pe dincolo, adica si -si sau si-sau.
Este foarte important de stiut deoarece oricand cineva poate contesta orice hotarare luata in AG, de mica importanta, sau una de o importanta mai mare.
Mi-au placut doua raspunsuri:
- Daca doriti anularea hotararii atunci da: nelegala ei convocare poate fi motiv de anulare a a celei hotarari. ;
- este bine ca cenzorul sa consemneze in registrul adunarilor generale faptul ca adunarea a fost convocata prin afisare si, eventual, si prin tabel convocator.
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Ag asociatii proprietari adriana83 adriana83 Buna seara ! Dorim sa facem o AG extraordinara dar nu stim cum sa procedam sa nu dam gres,adica strangem 20 % semnaturi pentru convocare dar mai trebuie si ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala dumitru suiu dumitru suiu Multumesc pentru raspunsurile primite . Am intrat intr-un joc care nu este al meu insa trebuie sa ies cumva din incurcatura asta .Doresc sa imi raspunda cineva ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal de adunare generala StefaniaEmerson StefaniaEmerson Care sunt va rog motivele pentru care pot solicita in instanta anularea unui proces verbal de adunare generala a unei asociatii de proprietari? Daca acel PV ... (vezi toată discuția)