avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj

Daca nu ma prezint la procesul de partaj pot rămâne fara partea mea ce mi se cuvine din apart si bunuri? Menționez ca suntem amândoi proprietari ai apartamentului. Va mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Septembrie 2017
Maruscuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maruscuta , utilizator 00:06, 13 Martie 2018
In principiu nu daca in actul de proprietate sunteti ambii trecuti, insa valoarea cotei de proprietate si nivelul cheltuielilor pe care urmeaza sa le suportati difera in functie de apararile si conduita dvs procesuala.
Dacă nu doriți sa va prezentați personal puteți angaja un avocat. Chiar dacă sunteți amândoi proprietari în cazul în care dvs nu va apărați și nu obiectat la cererile celeilalte parti procesuale, aceasta poate obține o cota procesuală mai mare din bunurile respective.
Buna ziua! După divorțul de comun acord pronuntat in urma cu o săptămână, fostul soț a scos apartamentul la vânzare fara acordul meu. Menționez ca suntem coproprietari ai acestui apartament. Eu nu vreau sa vând. Mai am 10 ani pana ma voi pensiona si cu banii care îmi revin nu îmi pot cumpăra nici- o garsoniera. Am pierdut 7 ani vechime pentru ca am crescut cei doi copii ai nostrii, acum majori si asta cu acordul lui. El a ieșit la pensie luna asta, ianuarie 2018. Va rog din suflet spuneti- mi sunt șanse ca eu sa rămân in apartament pana voi ajunge la pensie la fel ca si el?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

In principiu nu daca in actul de proprietate sunteti ambii trecuti, insa valoarea cotei de proprietate si nivelul cheltuielilor pe care urmeaza sa le suportati difera in functie de apararile si conduita dvs procesuala.

~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua! In urma divortului recent pronuntat, soțul meu a luat actele apartamentului fara ca sa îmi spună si zice el ca ar fi la tribunal. Ne înțelesesem sa vindem apartamentul si sa împărțim bunurile amiabil. El poate sa înceapă procesul de partaj chiar daca eu menționez ca am fost de acord sa ne înțelegem amiabil nu prin tribunal? Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
Maruscuta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj IRINA38 IRINA38 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: am divortat( nu am primit inca hotararea de divort, solutia a fost data 01.10) si ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri imobile dupa 10 ani de casatorie IrinaV75 IrinaV75 Buna ziua, As avea nevoie de niste informatii pentru a clarifica situatia personala. Casatorie de 10 ani, fara copii. Procesul de divort - de comun acord ... (vezi toată discuția)
Sotie maltratata de sot cata_llyna cata_llyna Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, o recomandare pentru un caz de sotie de varsta a doua, maltratata de catre sot, victima a violentei psihice ... (vezi toată discuția)