avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Pensie de urmaș
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Pensie de urmaș

Bună dimineața! O prietenă a fost căsătorită cu un cetățean italian, a locuit în Italia (reședința expiră în februarie 2017). S-a mutat anul trecut cu soțul în Romănia, iar în februarie acesta a decedat. Ea are pensie de urmaș obținută în Italia și ar dori să o transfere în Romănia. Însa, înainte de a pleca în Italia a muncit și în Romănia, obținănd o pensie pentru anii respectivi. Există riscul să o piardă pe vreuna din ele? Se cumulează cumva cele doua? O obligă prin lege să renunțe la una din ele? Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas ietam ietam Bună ziua! O prietenă are pensie de urmaș de pe urma soțului din Italia. Ea locuiește în România acum, soțul a decedat în feb. (după ce s-a mutat și ... (vezi toată discuția)
Hotarâre de divort ( divortul s-a solutionat in italia) Nicoleta 1989 Nicoleta 1989 Cum as putea intra in posesia unei hotarari de divort ( divortul s-a produs in lipsa mea) ??? (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș după soț italian? Duduada Duduada Buna seara! Un cetățean italian căsătorit de 10 ani cu o românca a decedat anul trecut, era pensionar. El ‘70 de ani, ea 53. Soția supravietuitoare, ... (vezi toată discuția)