avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Bună ziua! O prietenă are pensie de urmaș de pe urma soțului din Italia. Ea locuiește în România acum, soțul a decedat în feb. (după ce s-a mutat și el în Romănia-cetățean italian fiind). Prietena a cerut transferarea pensiei într-un cont din Romănia, încă din luna octombrie. Cât durează să primească pensia pe contul nou? Dar pe contul vechi ea nu mai primește pensia? De regulă o primea din Italia pe 1 ale lunii. Adică până se realizează transferul în contul nou nu mai primește nimic?

Alte discuții în legătură

Pensie de urmaș ietam ietam Bună dimineața! O prietenă a fost căsătorită cu un cetățean italian, a locuit în Italia (reședința expiră în februarie 2017). S-a mutat anul ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas (vaduva)după soțul decedat Panorica Panorica Bună seara ,cum pot transfera pensia de urmas din Italia (soțul Italian, decedat),în România, într ucat vreau sa mă retrag în tara. Cum se va ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pisica_veronica pisica_veronica Am o prietena ce doreste sa se casatoreasca cu o persoana de origine italiana. Ea este de f. multi ani in Italia. In urma acestei casatorii nu vrea sa isi ... (vezi toată discuția)