avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Am o prietena ce doreste sa se casatoreasca cu o persoana de origine italiana. Ea este de f. multi ani in Italia. In urma acestei casatorii nu vrea sa isi schimbe cetatenia, dorind sa o pastreze pe cea romana. Intrebarile mele sunt 2 la numar, si anume: 1. in urma casatoriei poate sa isi pastreze cetatenia romana ? 2. daca poate sa primeasca pensie de urmas, si in ce conditii ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 7 Februarie 2010
1 da poate pastra cetatenia romana
Despre a 2-a intrebare ce imi puteti spune?
Plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care sotul supravietuitor, beneficiarul unei pensii de urmas, se recasatoreste .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas dupa primul sot ionutt ionutt Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: O persoana, in urma decesului sotului se recasatoreste insa decedeaza si cel de-al doilea sot. Avand ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas biansi biansi Buna ziua, Imi puteti spune va rog, intr-un caz in care sotul a decedat iar sotia se recasatoreste, mai are aceasta dreptul la pensie de urmas dupa primul ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor scania scania Servus tuturor! In cazul in care, o doamna ce primeste pensie de urmas dupa sotul defunct, se recasatoreste mai primeste pensia de urmas ? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)