avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vânzare-cumpărare cu uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vânzare-cumpărare cu uzufruct viager. Ce șanse au foștii proprietari dacă invocă faptul că n-au știut ce semnează?

Am fost casatorita 20 ani si am locuit cu socrii....In urma investitiilor facute acestia au decis sa ne faca Act de vanzare cumparare cu uzul fruct viajer. Am fost nevoita sa divortez din cauza consumului de alcool al sotului si al scandalurilor care le facea. Am plecat cu cei 2 copii si locuiesc cu chirie intr-un apartament iar instanta mi-a acordat Autoritate exclusiva asupra copiilor in urma probelor . Acum fostii socri m-au dat in judecata sa strice acest act pe motiv ca am plecat, ca nu au stiut ce semneaza,ca au fost inselati si ca le trebuia un tutore legal sa le reprezinte interesele la mom semnarii actului si cer sa se declare Nulitatea absoluta a actului
Mentionez ca la acea data ei erau perfect sanatosi si in deplinatatea facultatilor mintale, ei s-au oferit sa ne faca act vazand ca am construit si am modernizat mult locuinta si au ales notarul.
Eu am fost nevoita sa plec din acea locuinta in primul rand pt ca nu se mai putea conlocui cu fostul sot si nu am incercat niciodata sa incalc acest drept al lor de uzul fruct viajer
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Valiavaly , utilizator 20:54, 2 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă în act scrie ca părțile au citit actul și sunt de acord cu autentificarea acestuia întrucât reprezinta voința lor, nu are nici o șansă. Invoca propria culpa, a semnat dar nu știe ce.Nu e motiv de nulitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simplu fapt ca, spun ca nu stiu ce au semnat,nu poate cosntitui motiv de nulitate absoluta.Nulitatea absoluta poate fi constatata doar in conditiile art.1247 si art.1250 NCC,din cele descrise de dvs. nu sunt astfel de cauze in ce va priveste.
Va multumesc pt raspuns.
Da ,in contract scrie ca "vand liber de sarcini "si consimt autentificarea lui declarand ca au inteles continutul acestuia." dar ei sustin acum,cand cer anularea actului ca pretul declarat si trecut in contract nu ar fi real si serios desi in contract ei au declarat ca pretul e cel real! Si ei au propus acest pret si au fost de acord cu el
Ce nu inteleg eu este de ce ei sustin acum ca aveau nevoie de un tutore legal care sa le reprezinte interesele ,spunand ca vezi doamne nu aveau educatie si cunostinte,din moment ce Dl Notar le-a explicat f clar despre ce e vb .Plus de asta din cate stiu eu,iti trebuie tutore legal doar cand suferi de un handicap grav,de o boala mentala ,iar ei erau perfect sanatosi
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
Valiavaly, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract donatie cu renta viajera bugariuandrei bugariuandrei buna ziua, am si eu o problema ,bunica mea a fost internata la spital judetean din timisoara la cardiologie in periaoada 10.02.10 -22.02.10 la externare avea ... (vezi toată discuția)
Multe intrebari fara raspuns!!! ContSters123009 ContSters123009 Am incheiat divortul in decem.2009, am un copil de 14 ani si nu am facut partajul bunurilor. In prezent locuiesc cu copilul la o doamna in varsta de 88 de ani ... (vezi toată discuția)
Intrebare teoretica legata de cauza actului civil ponytail ponytail Intrebarea mea este referitoare la una dintre conditiile valabilitatii cauzei: cauza sa existe. Exista situatii in care cauza lipseste din cauza lipsei ... (vezi toată discuția)