avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim parțial cu funcții de conducere în sistemul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim parțial cu funcții de conducere în sistemul sanitar

As dori sa stiu daca o persoana care ocupa o functie de conducere, respectiv asistent sef pe unitate intr-un spital, prin decizie, fara concurs, poate sa incheie un contract cu jumatate de norma intr-un alt spital, pentru functia de director ingrijiri?
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
director ingrijiri, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 1 Octombrie 2017
Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate/numite care îndeplinește condițiile specifice pentru ocuparea funcției de conducere și care nu a fost sancționată disciplinar, până la ocuparea prin concurs a postului, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.

Prin urmare, se poate ocupa o functie de conducere si fara concurs dar temporar.

Legae 153/2017
Art. 29. - Cumulul de funcții pentru unele funcții specifice
(1) În cazuri excepționale, posturile vacante și temporar vacante aferente funcțiilor didactice de predare, funcțiilor de specialitate medico-sanitară și asistență socială și funcțiilor de specialitate artistică pot fi ocupate și prin cumul de funcții de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcții și a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, în condițiile prevăzute la alin. (2).

(2) Posturile vacante și temporar vacante aferente funcțiilor didactice de predare, funcțiilor de specialitate medico-sanitară și asistență socială și funcțiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul și de către persoane din aceeași unitate și numai în condițiile în care programul funcției cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcției de bază. În astfel de situații nu sunt aplicabile prevederile art. 16.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil sa ai 2 job-uri la o institutie de stat? Gheorghita123456 Gheorghita123456 [b]Este posibil sa ai 2 job-uri la o institutie de stat in acelasi timp? Institutiile de stat lucreaza cu contract de colaborare? Te poate afecta cumva acest ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 La multi ani! Se poate face cumul de functii pentru personalul contractual dintr-o institutie publica? Daca da, in ce conditii? Multumesc. (vezi toată discuția)
2 cim-uri, acelasi angajator?! stelarman stelarman Buna seara! in prezent, in sectorul bugetar, este permis ca acelasi angajat sa aiba 2 cim-uri la acelasi angajator?! In concret: eu angajat la unei unitati ... (vezi toată discuția)