avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune apartament

Buna ziua ... Suntem 5 frati mama a decedat anul trecut .. pe contractul casei era tercuta doar ea.. tata este inca in viata ne-am decis sa deschidem succesiunea daca unul din copii nu se prezinta ce se intampla?daca tata vrea sa vanda apartamentul iar unul din copii nu este de acord se poate vinde oricum ?
Cel mai recent răspuns: genyus , utilizator 13:58, 1 Octombrie 2017
Nu se poate vinde deoarece si copiii sunt mostenitori rezervatari,nu se poate vinde decat cu acordul tuturor mostenitorilor.
bun si succesiunea... daca unul din copii nu se prezinta ce se intampla?
Daca nu se prezinta la dezbaterea notariala a succesiunii, trebuie sa va adresati instantei de judecata de la ultimul domiciliu al defunctei.
am inteles .. si mai am o ultima intrebare.... dupa succesiune ..partea tatalui meu poate sa faca contract de vanzare -cumparare si sa o vanda la unu din copii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! declaratie subsemnata... , cetatean roman, cnp.... ... Puternicus Puternicus Buna ziua! Declaratie Subsemnata... , cetatean roman, Cnp.... domiciliata in mun...., identificata...., in calitate de fiica a defunctului...., decedat la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol fara succesiune SLDTimisoara SLDTimisoara buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema,suntem 4 frati,parintii au decedat,tata in 1990 si mamain2002,dupa deces nu s-a facut succesiunea. cel mai ... (vezi toată discuția)
Matusa necasatorita, fara copii decedata, proprietara unui imobil. ... fir intins fir intins Matusa necasatorita, fara copii decedata, proprietara unui imobil. Rudele apropiate ; -3 surori in viata fara mostenitori -o sora decedata, sot decedat dar ... (vezi toată discuția)