Buna ziua. Va rog mult un ajutor. In cazul in care cumpar o masina in leasing inainte de casatorie, iar ratele le achit in timpul casatoriei, si devin proprietar exclusiv abia dupa incheierea contractului de leasing, ceea ce inseamna ca devin proprietar in timpul casatoriei deja. Inseamna asta ca masina a fost cumparata in timpul casatoriei sau totusi se ia in calcul ca contractul de leasing a fost incheiat inainte de casatorie si sunt proprietar chiar daca am achitat ratele dupa. In caz de divort, se imparte masina cu sotia sau nu? Va multumesc anticipat.
Conteaza data achiziționării masinii care - daca e in timpul căsătoriei - va fi considerat bun comun.
Va fi in discuție cota de contribuție la dobândirea bunului, insa in cazul dvs tatele sunt plătite si in timpul casatoriei, ceea ce inseamna ca si din acest punct de vedere contribuția va fi comuna.
Va fi a dvs proprie doar cota de contribuție ( avans/ rate) achitate inainte de căsătorie.
Partaj bunuri comune
alin7
1.Se considera bun comun un teren daca a fost cumparat inainte de casatorie cu antecontract de vanzare cumparare incheiat la notariat cu pretul platit ... (vezi toată discuția)
Partaj
alinabbr
Am si eu o rugaminte....eu si sotul meu suntem casatoriti de 3 ani......inainte de casatorie cu 4 luni ...cand eram impreuna el a luat o masina in ... (vezi toată discuția)