avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Am si eu o rugaminte....eu si sotul meu suntem casatoriti de 3 ani......inainte de casatorie cu 4 luni ...cand eram impreuna el a luat o masina in leasing...ratele le-am platit impreuna de-a lungul celor 3 ani.......este considerata aceasta masina bun comun?????.....se poate impartii??????
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 17:52, 17 Aprilie 2010
nu
Daca acel contract de leasing a fost finalizat in timpul casatoriei si autoturismul a intrat in proprietatea sotului in timpul cand inca erati casatoriti apreciez ca autoturismul este bun comun.
Pot aparea anumite discutii referitoare la cota de contributie a fiecarui sot la dobandirea bunului in sensul ca sotul dvs ar fi platit singur ratele inainte de casatoria cu dvs. si ar avea o contributie mai mare.
este bun comun daca ati terminat de platit leasingul si e pe numele sotului. daca nu ati terminat cu ratele, momentan masina e pe numele societatii de leasing si nu o impartiti.
daca a dat avans si inca 4 rate, cota dansului de contributie e mai mare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Tigran Tigran Buna ziua. Va rog mult un ajutor. In cazul in care cumpar o masina in leasing inainte de casatorie, iar ratele le achit in timpul casatoriei, si devin ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune?cum dovedesc ca sunt facute in timpul casatoriei? Lucyaly Lucyaly buna seara...sunt in divort cu sotul..avem termen in decembrie...am o intrebare...dupa terminarea divortului am de gand sa deschid partaj asupra bunurilor ... (vezi toată discuția)
Divort Deea_22 Deea_22 Buna.M-am casatorit de 6 luni,dar am ajuns la concluzia ca nu merge!Am o masina luata in leasing inainte de casatorie cu 2 ani,insa ca sa scap de o datorie am ... (vezi toată discuția)