Buna ziua,
concedierea propriu-zisa nu a avut loc inca dar cred ca intr-acolo se indreapta. Rugamintea mea este de a primi consiliere. Povestea este similara cu a d-lui zoldan:
www.avocatnet.ro/content/for...
insa cu mentiunile ca m-au sicanat inca de la inceput, suspectez eu in urma faptului ca s-au incurcat in nepotisme si pana si-au dat seama eram deja angajat, si, in ultima luna a anului mi-au inscenat un act de agresiune, cu care au inceput cercetarea disciplinara prealabila.
Nu pot afirma nimic in plus fata de cele de mai jos inca pentru a nu exista riscul ca aceasta discutie sa fie urmarita si de ei. Dupa atacul in instanta si daca este voie pe acest sait voi publica demersul pentru referinta.
Ceea ce e cert e ca nu s-a intamplat cum au zis ei (demonstrabil) si pot demonstra ca am fost dat afara abuziv de la locul de munca, fara preaviz si de o persoana neautorizata (implicit complice). Deasemenea pot mentiona ca desemnata comisie nu a fost impartiala si nu respecta actul normativ, si asta in urma presiunilor conducerii desigur, la discutia amiabila care am avut-o anterior de a-mi da demisia. Practic am fost prezentat dupa ce s-au invartit in jurul degetului cu:
- desfacerea "ok" a contractului de munca, fara ancheta, 3 salarii si recomandare;
- anchetare cu rezultat desfacerea contractului de munca in regim disciplinar.
Mentionez ca la comisie s-a mentionat: ti-au fost date 5 zile de gandire conform legii x din codul muncii (cea cu dispozitia angajatorului de a suspenda contractul de munca) - nu exista nici o dispozitie cu 5 zile, fiind de fapt incercarea lor de a musamaliza actul de santaj, hartuire la care am fost supus verbal si telefonic (dealtfel nici n-au specificat cele 5 zile in procesul verbal).
Mie nu mi s-a parut ca nici una din optiuni nu este pentru mine, dat fiind ca n-am de gand sa dau explicatii vreodata de ce dupa un an de munca a trebuit sa-mi caut alt loc de munca, inafara de faptul ca as fi fost angajat cel putin 3 ani la o firma serioasa dat fiind ca am fost angajat cu drepturi subventionate de stat firmei angajatoare.
A doua optiune este de-a dreptul o insulta.
Prin urmare am notificat institutiile de drept: Inspectoratul Teritorial al Munctii Bucuresti(codul muncii), politia romana(agresiune si calomnie)
si ANES(discriminare, hartuire, hartuire cu conotatie sexuala si hartuire la locul de munca).
De ce alte optiuni legale mai dispun, va rog? Aveam nevoie de reclamatia de calomniere sa constituie act penal, deoarece asta ar atrage extragerea declaratiilor martorilor de catre un anchetator penal sub optiunea facultativa a poligrafului. La reclamatia de santaj ce constituie act penal inca ma gandesc daca s-o inaintez.