avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate dezbate succesiunea doar pentru un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate dezbate succesiunea doar pentru un autovehicul din masa succesorală?

Buna ziua, se poate deschide succesiunea doar pentru un autovehicul avand in vedere ca decedatul a avut mai multe bunuri imobile si mobile .
Deci se poate deschide doar pentru o masina ?
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Gubriel , utilizator 16:06, 17 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteți dezbate succesiunea doar pt un anumit bun din masa succesorala.
Raspunsul doamnei avocat este eronat. Nu, nu se poate. Masa succesorala trebuie dezbatuta in integralitatea ei. Ori acceptati in totalitate bunurile din masa succesorala, ori renuntati la ele integral.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
factor a scris:

Raspunsul doamnei avocat este eronat. Nu, nu se poate. Masa succesorala trebuie dezbatuta in integralitatea ei. Ori acceptati in totalitate bunurile din masa succesorala, ori renuntati la ele integral.

E vorba de dezbaterea succesiunii, nu de actul de acceptare sau renuntare. Pot sa accept succesiunea, dar mostenirea sa o dezbat numai pentru un singur bun.
Deci , ca sa va raspund la intrebare: da, se poate.
Numai ca daca exista mostenitori care dau declaratie de renuntare la succesiune, nu renunta doar la masina, ci la absolut tot.
Intr-adevar,conf.art.1101 NCC"Sub sanctiunea nulitatii absolute,optiunea succesorala este indivizibila si nu poate fi afectata de nicio modalitate."Acceptarea nu poate fi decat indivizibila,adica nu poate fi acceptata decat in integralitatea ei,dar dezbaterea poate fi si doar ptr.anumite bunuri.
Eu am nevoie doar de o modalitate prin care sa pot cumpara si in acte de la mostenitori autoturismul pentru a-l putea inmatricula fara a fi nevoie sa deschid toata succesiunea pentru toate bunurile
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2017
Gubriel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa înmatriculre anca_gr anca_gr Buna ziua In urma unei succesiuni după tatăl meu am dobândit o mașină pentru care a fost plătită taxa de prima înmatriculare.La succesiune am fost 3 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - clauza impotriva vanzarii madag09 madag09 Buna ziua, Bunicul a fost proprietarul casei, dupa moartea acestuia, bunica si cei 3 copii(printre care si tatal meu) ar trebui sa aiba drept asupra ... (vezi toată discuția)
Se poate accepta parțial o moștenire (doar unele bunuri, nu toate)? Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu daca Y a decedat, fiica lui poate accepta mostenirea partial (doar unele dintre bunuri, nu toate)? Nu exista datorii ale defunctului. ms (vezi toată discuția)