avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa înmatriculre
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa înmatriculre

Buna ziua
In urma unei succesiuni după tatăl meu am dobândit o mașină pentru care a fost plătită taxa de prima înmatriculare.La succesiune am fost 3 surori dintre care 2 dintre surori au rămas cu cate o mașină și a treia a fost despăgubită.Pt cele 2 mașini au fost depuse dosare de recuperare taxe însă ANAF cere un alt act în care să apară cum că celelalte surori nu au pretenții la aceasta taxă. Menționez că am depus în 1 martie cererea și astăzi 9 mai m au sunat cerandu mi acest act. Au dreptul să refuze plata taxei pt acest act atâta timp cât in urma succesiunii am devenit succesor ?
Cel mai recent răspuns: anca_gr , utilizator 23:10, 9 Mai 2018
Tot nu am inteles...
La dezbaterea succesiunii cine a rămas moștenitor și cine a renunțat?
2 mașini cu taxe plătite rămase la 2 dintre surori cea de a treia sora i s au dat bani.
Trimiteti-i sa citeasca Art. 1101 din Codul civil
Caracterele juridice ale opţiunii
"Sub sancţiunea nulităţii absolute, opţiunea succesorală este indivizibilă şi nu poate fi afectată de nicio modalitate:

Indivizibilă = acceptarea sau renuntarea la succesiune priveste TOT.
Accept tot sau renunț la tot.
Dacă sora care a primit bani a dat declarație de renunțare, era imposibil de specificat "renunț la masina X".
La fel si sora care a rămas moștenitoare. A acceptat întreaga masa succesorala. Deci nu este legal sa revina la declarația de acceptare și să renunțe la masina X.
S a făcut partaj nici o soră nu a renunțat prin declarație de renunțare. Doar că o soră a rămas cu o mașină a doua sora cu alta mașină și a treia sora a primit o sumă de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate dezbate succesiunea doar pentru un autovehicul din masa succesorală? Gubriel Gubriel Buna ziua, se poate deschide succesiunea doar pentru un autovehicul avand in vedere ca decedatul a avut mai multe bunuri imobile si mobile . Deci se poate ... (vezi toată discuția)
Despre mostenire radud62 radud62 In acest an ambii parinti au decedat( aprilie 2012). A ramas o casa si terenul aferent. Suntem trei frati: doi locuiesc in alte localitati iar o sora ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)