Bunicul a fost proprietarul casei, dupa moartea acestuia, bunica si cei 3 copii(printre care si tatal meu) ar trebui sa aiba drept asupra casei. la dezbaterea succesiunii fratii tatalui meu au zis ca nu semneaza pentru renuntarea la mostenire decat in cazul unei clauze care sa il impiedice pe tatal meu sa vanda casa fara acordul scris al lor.
Ce inseamna mai exact o astfel de clauza? tatal meu in cazul acesta va fi proprietar pe casa sau nu?
Buna seara,
Nu exista asemenea clauze.
Daca unchii nu sunt deacord cu dezbaterea succesiunii atunci tatal dumneavoastra va trebui sa se adreseze instantei.
Potrivit art. 1101 din Codul civil
"Sub sancţiunea nulităţii absolute, opţiunea succesorală este indivizibilă şi nu poate fi afectată de nicio modalitate."
Condiția este o modalitate a actului juridic.
Deci nu se poate renunta la succesiune, sub nici o condiție. Altfel, renuntarea este nulă absolut.
Cum vi s-a spus mai sus, fie raman cu toții moștenitori acceptanti, fie frații tatălui renunta din proprie inițiativă la succesiune și totul se rezolva amiabil la notar, fie tatăl dvs se adresează instanței pentru dezbaterea moștenirii pe cale judecătorească.
Mostenire
Maria 32
Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia ... (vezi toată discuția)