avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minori

Buna ziua..de 12 ani nu a interesato sal deie in judecata pe tatal copilului..acum sia adus aminte...copilul e plecat in afara tari fara acordul tatalui...are dreptul sa ceara pensie alimentara pt 12 ani?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:12, 3 Octombrie 2017
Pensia de intretinere poate sa fie ceruta doar pt ultimii 3 ani.
Chiar daca mama nu ne lasa sal vedem pe copil?precizez ca respectiva e maritata si mai are un baiat la fel si tatal baiatului de 12ani
Nici pe ta-su nu l-a interesat 12 ani sa plateasca, s-o fi gandit sa ii aminteasca si lui
Mama nu avea nevoie de acordul tatalui pt a iesi cu copilul minor din tara.
Daca exista o hotarare prin care s-a stabilit o pensie, poate prin executare silita sa recupereze pe ultimii 3 ani, Banuiesc ca suma stabilita in urma cu atatia ani nu e prea mare, asa ca o va recupera repede.
Daca nu s-a stabilit nimic, nu are ce executa, asa ca daca il da in judecata acum, pensia se va acorda de la data introducerii cererii pana la majorat sau pana la finalizarea studiilor, maxim pana la 26 de ani ai copilului.

Mi are legatura vazutul cu pensia. Vreti sa il vedeti si nu va lasa, cereti asta in instanta.
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face pentru a-mi aduce băiatul din vacanță înapoi în spania Adriana 3 Adriana 3 Buna ziua ,EU si fostul meu sot avem un baiat de 6 ani , suntem casatoriti legal ,dar de 3 Ani suntem despartiti ,EU locuiesc in spania iar el in romania ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara  Buna,as avea nevoie de ajutor!Am un copil in varsta de 16ani,tatal copilului fiind si politai nu a dorit sal recunoasca categoric.Cand copilul implinise 1 an ... (vezi toată discuția)
Nu mai știu nimic de tatăl copilului de cinci ani, nu a sunat nici măcar o singură dată. cum pot rezolva problemele pe care le am din această cauză? Bibilescu Bibilescu Bună ziua! Acum 7 ani am divorțat de comun acord la notariat. Din aceasta căsătorie am un băiat de 10 ani. Am stabilit custodie comuna cu domiciliul la ... (vezi toată discuția)