avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu mai știu nimic de tatăl copilului de cinci ani, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu mai știu nimic de tatăl copilului de cinci ani, nu a sunat nici măcar o singură dată. Cum pot rezolva problemele pe care le am din această cauză?

Bună ziua! Acum 7 ani am divorțat de comun acord la notariat. Din aceasta căsătorie am un băiat de 10 ani. Am stabilit custodie comuna cu domiciliul la mine(mama). I a oferit pensie alimentara în jur de 1 an și jumătate. De 5 ani nu mai știu nimic de el, nu a sunat copilul niciodată. Între timp m am recăsătorit și as vrea ca actualul sot sa îl înfieze pe băiat sau măcar sa nu mai aibe treaba cu tatal biologic, sa putem ieși din tara în vacante, de exemplu. Ce este de făcut? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:49, 5 Octombrie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
tatăl biologic va rămâne tatăl copilului, chiar dacă nu a plătit pensia de întreținere sau nu a mai luat legătura cu el.
pentru a ieși din țară cu copilul, puteți să solicitați instanței să suplinească acordul tatălui, însă e o procedură greoaie, ce va trebui repetată de fiecare dată.
puteți, în schimb, să investiți instanța cu o cerere de modificare a măsurilor cu privire la minor, prin care să solicitați exercitarea autorității părintești în mod exclusiv de către Dvs.
pentru pensia de întreținere puteți formula plângere penală pentru abandon de familie.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rând, dvs puteți să puneți în executare hotărârea prin care tatăl a fost obligat la plata pensiei și astfel să recuperați pensia restantă pe ultimii 3 ani.
Apoi, dacă dovediți că nu puteți lua legătura cu tatăl copilului, cu consecința imposibilității luării unei decizii pentru copil în caz de nevoie, instanța va stabili ca doar dvs să exercitați autoritatea părintească asupra copilului, caz în care nu mai aveți nevoie de acordul tatălui pentru ieșirea din țară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere din drepturile parentale Gabrya Gabrya In urma divortului, am stabilit de comun acord custodia comuna asupra minorului, cu resedinta la mama. Tatal are obligatia platii unei pensii de intretinere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , la mine este o situatie mai aparte . tatal copilului ... Anonim_2007 Anonim_2007 Buna ziua , La mine este o situatie mai aparte . Tatal copilului nu a mai platit pensie alimentara de un an de zile . Mentionez ca baiatul meu are 14 ani , ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor loana1 loana1 buna ziua! as dori sa stiu daca pot afla daca o persoana are dosar de divort depus la judecatorie. din pacate nu stiu in ce zona s-a depus dosarul, stiu ... (vezi toată discuția)