avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua , La mine este o situatie mai aparte . Tatal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua , La mine este o situatie mai aparte . Tatal copilului ...

Buna ziua ,
La mine este o situatie mai aparte . Tatal copilului nu a mai platit pensie alimentara de un an de zile . Mentionez ca baiatul meu are 14 ani , tutela este comuna , legatura nu au pastrat- o deoarece eu am refuzat legatura copilului cu el, dat fiind faptul ca tatal are niste probleme psihice . Adica el a facut parte dintr-o secta , in urma la acest lucru , el a fost internat de cateva ori , dupa ce am divortat , in spitale de nebuni , gen Balaceanca , Sapunari. Eu as vrea sa il decad din drepturi pentru ca nu este de acord sa ii dea procura copilului de iesit din tara in vacante, iar in urma ultimei discutii telefonice intre tata si copil , tal a vorbit urat cu copilul.
Intrebarea mea este cum ar trebui sa procedez ? Multumesc fumos !
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2022
Anonim_2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:07, 20 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru pensia de întreținere puteți să mergeți la un executor judecătoresc și să puneți în executare hotărârea judecătorească. Dacă are probleme psihice, puteți încerca să obțineți ca autoritatea părintească să fie exercitată exclusiv de către dvs sau să cereți suplinirea acordului tatălui la efectuarea de călătorii în străinătate împreună cu copilul.
Referitor la pensie alimentara , am facut in luna august 2021 reclamatie la Procuratura Oltenita pentru abandon familial , a fost trimis catre Politie , la momentul acesta am aflat ca a fost trimis inapoi catre Procuratura cu propunere de clasare .Iar referitor la acel proces de decaderea de drepturi parintesti , pot incerca , dar sunt constienta ca va fi un proces lung, ceea ce la momentul acesta nu ma ajuta pentru a-l putea scoate pe copil din tara .
Multumesc frumos !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vorba de nicio decadere din drepturile parintesti.

Este vorba despre autoritate parinteasca exclusiva (cu mari sanse dea fi obtinuta daca exista dovezi ale problemelor psihice) si de suplinirea acordului tatalui prin ordonanata presesedintiala (judecata de urgenta, fiind executorie) pana la solutionarea cererii de autoritate parinteasca exclusiva. Obligatoriu depuse ambele dosare.

Nu plangere penala trebuie sa faceti daca doriti plata pensiei de intretinere, ci executare silita cu ajutorul unui executor judecatoresc. Veti obtine sumele de bani pe max 3 ani din urma de la data sesizarii executorului.
Buna ziua !
Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns ? Am facut o cerere de chemare in judecata a tatalui copilului pentr acord de suplinire partenala in care am invocat ordonanta presedentiala , pentru a-mi scoate baiatul din tara in concediu, anul trecut mi-a fost aprobata , mentionez faptul ca anul trecut avea 15 ani , acum are 16 ani , iar anul acesta cu acelasi model de cerere , mi-a fost respinsa pe motiv ca cererea este neintemeiata .
Iar dintr-o sursa de la o anumita grefiera mi-a comunicat ca poate diferenta este ca baiatul este mai mare .Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns care are fi motivul respingerii si ce as putea face pentru a obtine acest acord .
Multumesc frumos !
vedeti ce va scrie in motivare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere din drepturile parentale Gabrya Gabrya In urma divortului, am stabilit de comun acord custodia comuna asupra minorului, cu resedinta la mama. Tatal are obligatia platii unei pensii de intretinere ... (vezi toată discuția)
Semnatura pentru a pleca cu copilul din tara aurora_diana aurora_diana Bună ziua ,am divorțat de soțul meu în 2013 , atunci când am divorțat se schimbase legea și custodia este comuna .Eu as vrea sa plec cu copilul din tara ... (vezi toată discuția)
Buna seara! sunt divortata de tatal baiatului meu (14 ani) de ... Alissia.D Alissia.D Buna seara! Sunt divortata de tatal baiatului meu (14 ani) de 8 ani. Am primit custodia exclusiva a copilului, iar tatal a fost obligat sa plateasca lunar 25% ... (vezi toată discuția)