avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... chemare din concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

chemare din concediu

anul trecut mi s-au dat doar 3 zile de concediu. mi l-au dat pana la urma cu chiu cu vai incepand de la sfarsitul anului urmand sa-l continui anul acesta. dar tot nu m-au lasat in pace si m-au chemat din concediu. as dori sa stiu daca aceasta chemare este legala. adica pot sa incep noul an de munca fara sa fi efectuat concediul pe anul trecut?
Cel mai recent răspuns: piedonex , utilizator 19:53, 25 Ianuarie 2006
Art.146 alin.2 din Codul Muncii prevede ca angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.
Pe de alta parte, angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul (art.141 alin.3).
In practica, la "mica intelegere" intre salariati si angajatori concediul se poate efectua...o data la doi ani, cate 5-6 saptamani.
deci nu este legal ca m-au chemat ?
la ce se refera legea prin " forta majora"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fritache fritache este legala intreruperea concediului de odihna cu concediu fara plata sau cu somaj tehnic? va multumesc:wassat: (vezi toată discuția)
Rechemare c.o Salariatul trebuie sa fie de acord cu rechemarea sa din concediul de odihna? El poate refuza sa se intoarca la munca in urma unei rechemari?Daca acesta a luat ... (vezi toată discuția)
Demisie si preaviz in concediu iuli113 iuli113 buna seara. daca sunt in concediu de odihna si mi-am bagat preavizul de 45 zile..(avand functie de conducere)tre sa vin din concediu la serviciu sau nu?m-am ... (vezi toată discuția)