avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Actiune in anulare a somatiei de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Actiune in anulare a somatiei de plata

Buna seara, am cateva nelamuriri daca ma poate ajuta cineva.
Am introdus o somatie de plata OUG 119/2007 in iunie 2009 si instanta mi-a dat castig de cauza pe debit restant si penalitati. Aveam contract cu debitorul iar restantele erau facturi de livrari produse. Debitorul a facut actiune in anulare si a cerut respingerea pe motivul ca ar fi platit o factura anterioara de 2 ori si a mai adus ca proba o factura de cheltuieli pe care noi, creditorul, ar fi trebuit sa i-o platim. Mentionez ca in intampinarea depusa in actiunea initiala debitorul nu a mentionat nimic de aceste facturi, ca factura pe care spune ca a platit-o de 2 ori este mult anterioara debitului, de anul trecut. La primul termen a fost greva si s-a amanat. Intrebarea mea este : poate debitorul in actiunea in anulare sa aduca probe cu totul noi in sustinerea ca de aceea nu a platit debitul ca exista acea factura platita de 2 ori si alta factura de cheltuieli, emisa de catre debitor la 2 luni dupa incheierea Contractului si pe care noi nu am recunoscut-o nefiind semnata si stampilata.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:39, 5 Octombrie 2009
Procedura legala nu permite introducerea de documente suplimnetare fata de acelea in baza carora instanta de fond a pronuntat hotararea
In calitatea de parte in proces aveti dreptul sa contestati temeinicia si legalitatea documentului depus de debitor,cu sublinierea aspectului referitor la cronologia documentelor factura plata document invocat de debitor,ca acel inscris nu intruneste conditiile de document - nefiind semnat si stampilat ,dupa cum obliga prevederile in vigoare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe la somatia de plata xm xm In afara de factura fiscala, care ar mai putea fi documente a caror insusire sa duca la somarea la plata a debitorului in instanta?presupunand ca debitorul nu ... (vezi toată discuția)
Recuperarea debite in instanta scarmen scarmen Buna ziua, Sunt contabil al unei asociatii de proprietari din Bucuresti. Avem un caz special de recuperarea debite in instanta. O proprietara nu a platit ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)