avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Distanta minima de la zidul proprietatii( apartament)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Distanta minima de la zidul proprietatii( apartament)

BUna ziua,
Am o intrebare la dumneavoastra:
Daca locuies la parterul unui bloc si acest bloc intre scari este prevazut cu locuri ( spatii , luminatoare ) in care dau ferestrele de la bucatarii si bai a mai multor apartamente , si zidul care da in acest luminator al apartamentului este al meu sau al comunitati.
DAu un exemplu: un vecin de la etajul superior vrea sa puna un dulap in acest spatiu dar pe zidul apartamentului in care locuiesc la parterul blocului.
Are voie sa puna acest dulap pe zidul apartamentului meu, fara acordul meu? Care este distanta minima fata de zidul meu?
Ce inseamna suprafata spatiului ocupat? fiecare vine si pune pe zidul de la parter cum vrea sau fiecare ar trebui sa isi puna daca vrea pe zidul apartamentului lui la etajul care locuieste? cum este corect? stiu daca cineva de la etaj vrea sa puna un dulap la et superior bine daca poate :) .
Astept din partea dumneavoastra un raspuns si legislatia care prevede acest lucru.

VA multumesc aticipat pentru suport si lamuriri.
O zi agreabila
Cel mai recent răspuns: Bibicul03 , utilizator 22:29, 3 Octombrie 2017
zidul care da in acest luminator al apartamentului este al meu sau al comunitati.

Zidul are 2 parti/fete,una apartine proprietatii dv,cealalta apartine partii comune din condominiu
Conform dispozitii in vigoare,proprietarul nu are dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Vecinul nu are dreptul sa ocupe partea comuna din condominiu cu bunuri personale care reprezinta risc la incendiu
Am intrles o parte. Eu stiu asa si sper sa nu gresesc. Daca este eronat va rog sa ma corectati!
Spatiul comun la vloc este subsolul si plafonul blocului restul este proprietatea fiecaruia pe suprafata spatiului ocupat adica fiecare la nivelul etajului pe care il ocupa. Eu xand am cumparat la parter am cumparat casa apartamentul cu 4 pereti nu cu 3. Asa ca si la casa la tara vecinul nu are voie sa se apropie de casa ta la mai putin de 60cm.
Revenind la bloc asociatia nu poate decide ca oe zidul apartamentului mei in acel spatiu sa poata sau nu sa faca ceva fara acordul meu. Eu sunt proprietar pe acel zid ca face parte din apartamentul meu. Daca acel spatiu uscatorie era comun se platea impozit. Nu se plateste asa ca nu are dreptul nici macar un cui sa bata careva in axel zid.
Daca nu este asa va rog sa ma corectati.
O seara frumoasa va doresc tuturor.
Si ca multunesc frumos de raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare firma luminoasa Stefan Fantes Stefan Fantes Buna ziua! Vreau sa montez o firma luminoasă la un spatiu comercial care se afla la parterul unui bloc. Proprietarul de la etajul 1, solicita o suma de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu parti comune (uscator, boxa) sorin_corciova sorin_corciova Buna ziua. Am si eu o problema, va rog daca m-ati putea ajuta! M-am mutat de curand intr-un bloc cu 8 etaje, locuiesc la parter, si fostii proprietari au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am și eu o întrebare. am închis în scara blocului ... emilyB emilyB Bună ziua! Am și eu o întrebare. Am închis în scara blocului la parter spațiul de sub scară cu BCA pentru depozitare jucării ale copiiilor. Blocul are ... (vezi toată discuția)