Bună ziua! Am și eu o întrebare. Am închis în scara blocului la parter spațiul de sub scară cu BCA pentru depozitare jucării ale copiiilor. Blocul are parter plus etaj. Aceasta lucrare am făcut-o cu acordul celorlalți proprietari,respectiv o folosim in comun în același scop. Astăzi am aflat că ,,o persoana,'' ar fi făcut o reclamație verbală că am construit acolo. Acea persoană nu face parte din proprietarii blocului. Există posibilitatea să fiu amendată de către primăria din comună ?
Primaria nu are treaba cu ce se face pe scara blocului. Acordul proprietarilor si al asociatiei este suficient.
Daca respectiva constructie afecteaza structura de rezistenta a blocului (nu este cazul dupa parerea mea), ar fi fost nevoie de autorizatie de ctie. Inspectoratul de stat in ctii. are atributii in privinta afectarii rezistentei constructiilor.
Pentru corecta si completa dv informarestudiati disp L nr 196/2018
Autoritatile in domeniu va pot sanctiona ,inclusiv sa va oblige sa dezafectati interventia neautorizata
Conform disp L nr 196/2018 propriarii nu au dreptul legal sa schimbe aspectul si destinatia partii comune de condominiu
Spatiul de sub scara reprezinta parte comuna
Pentru a restricytiona/inchide spatiul de sub scara obligatoriu dv ati instalat usa de acces care legal poate fi instalata numai prin asigurarea de sistemul de siguranta al imobilului de locuit in comun,tespectiv aveati nevoie de proiect tehnic si autorizatie de constructie
Conform disp L nr 196/2018 partea comuna de condominiu,legal poate fi exclusiv utilizata de catre un beneficiar numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari=prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta
În scară sunt 4 apartamente, este vorba de un bloc in comună nu în oraș, iar spațiul închis sub scară este cu acordul vecinilor, pentru că îl vor folosi și ei pt a depozita jucării mari ale copiilor. Prin închiderea acestui spațiu care are o lățime de 1metru, nu s-au blocat accesul în scara blocului, mai existând o lățime de aproximativ 2m pe lângă acest spațiu închis. Nu avem asociație de locatari. In acest caz?
Sa fiti sanatoasa impreuna cu copiii si vecinii. Bine ar fi sa aveti (daca dvs. v-ati ocupat de aceasta modificare), un mic document prin care sa aveti semnaturile celor 4 proprietari, ca sunt de acord cu modificarea facuta, precum si scopul pentru care a fost facuta modificarea, asta asa, sa aveti "ceva la mana" - pentru orice eventualitate.
Cei care fac asemenea reclamatii, sunt reclamagii de profesie, au acest virus in ADN si nu prea ai ce sa le faci. Trebuie tratati cu indiferenta si dupa a 7-a generatie, le mai trece...
Mult succes!
PS - salut raspunsul formulat de catre dl. Popa Gheorghe!
Reclamagiul, persoana deranjată de această construcție este chiar primarul localității. Cred k nu poate dormi noaptea din cauza zidului meu. PS mai sunt și angajată a primariei