avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie perete delimitator in holul scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie perete delimitator in holul scarii

Buna ziua,

Locuiesc la parter intr-un bloc cu 4 etaje. Suntem 4 apartamente per nivel. Unul dintre vecinii de la parter vrea sa faca un separeu intre restul scarii si locul de acces in apartamente, mai exact un perete de delimitare din bca sau rigips plus o usa metalica.

Intrebarea mea este cat de legala este constructia unui astfel de perete si de inchiderea spatiului unde exista contoarele de gaz fara aerisire. Momentan 3 din 4 apartamente de pe nivel sunt de acord cu construtia insa eu nu sunt 100% sigura ca e ok si nu aruncam banii pe geam.

Doresc un sfat daca sa raman pe pozitie adica sa nu fiu de acord sau este totul ok din punct de vedere legal si le pot da verde sa se apuce de constructie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: snowflake59 , utilizator 20:16, 25 Septembrie 2020
Conform dispozitii L nr 196/2018 calea de acces in imobilele de locuit in comun reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul legal sa schimbe destinatia si aspectul partii comune condominiu fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Schimbarea destinatiei partii comune de condominiu implica procedura complexa,concret prevazuta de dsip L nr 196/2018
Deci sa inteleg ca in cazul in care toti cei 4 locatari de la parter sunt de acord se poate realiza acel perete despartitor sau este nevoie si de acordul celor de deasupra, locatari pe care nu ii va afecta acel perete?
Calea de acces =scara in imobilul de locuit in comun reprezinta parte comuna a intregului imobil de locuit in comun
Este necesar tuturor proprietarilor din imobilul de locuit in comun,care sa fie de acord sa cedeze cota parte din partea comuna
Este necesar acordul asociatii de proprietari exprimat prin hotararea adunarii generale
Repet,pentru va informa despre procedura schimbarii destinatiei partii comune condominiu,studiati responsabil disp L nr 196/2018 care prevede concret procedura legala
Am inteles. Multumesc! Nu avem asociatie de proprietari, nici administrator, nimic. In acest caz cum se procedeaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am și eu o întrebare. am închis în scara blocului ... emilyB emilyB Bună ziua! Am și eu o întrebare. Am închis în scara blocului la parter spațiul de sub scară cu BCA pentru depozitare jucării ale copiiilor. Blocul are ... (vezi toată discuția)
Spațiul închis scara blocului la parter Alilin Alilin Locuiesc la parter și am închis spațiul de sub scara ce face accesul la etajele superioare de aproximativ 15 ani. Spațiul închis este perete in perete cu ... (vezi toată discuția)
Mutare usa intrare in apartament Vali12 Vali12 Am achizitionat un apartament la parterul unui bloc vechi si vreau să mut ușă de la intrare cu un (1) metru mai in față, pe spatiul comun, deoarece in ... (vezi toată discuția)