avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Cum se pot studia documentele clasificate ca secret de ...
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Cum se pot studia documentele clasificate ca secret de serviciu?

In cazul in care se doreste studierea documentelor secret de serviciu, cum se poate realiza acest lucru de catre organele statului? Care sunt etapele procedurale? Legislatia in vigoare referitor la acest aspect?
Cel mai recent răspuns: Alexandru20 , utilizator 08:35, 4 Octombrie 2017
Gasiti legislatia aici: [ link extern ]
si aici: [ link extern ]
Organele abilitate ale statului pot solicita in scris, cu nr. de inregistrare/ data aceste documente de la detinator. O pot face si inspectorii in urma unei inspectii dispuse de conducatorul institutiei abilitate de lege (expl. ITM, Directia sanitara, Agentia de mediu, ISU, etc.).
Daca este vorba de parchet/ instanta de judecata, organul judiciar dispune detinatorului sa depuna documentele respective la dosarul cauzei.
1. Accesul la informaţii secrete de serviciu este permis numai în baza unei autorizaţii scrise, eliberate de conducătorul persoanei juridice care deţine astfel de informaţii.

2. Durata de valabilitate a autorizaţiei este de până la 4 ani; în aceasta perioada verificările pot fi reluate oricând.

vedeti si :
H.G. 781/25.07.2002
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

Multumesc!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii clasificate anghelescuionut anghelescuionut stiti cumva unde este stipulat faptul ca, indiferent de nivel de clasificare atribuit, un document intai se inregistreaza apoi se supune aprobarii?? [quot] (vezi toată discuția)
Avizare si autorizare isu - rezervor motorina bngabriel bngabriel Salut, Pentru amplasarea unui ansamblu (rezervor motorina de 2000 litri + pompa alimentare), care sa deserveasca utilajele din incinta unui singur agent ... (vezi toată discuția)
Autorizații și avize ptr magazin produse cosmetice francisca_maria francisca_maria Buna ziua. Urmeaza sa deschid un magazin de produse cosmetice, intr-un spatiu cu alta destinație, la parterul unui bloc. Spațiul este format din 2 ... (vezi toată discuția)