avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare teren de către un cuplu în concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare teren de către un cuplu în concubinaj

Buna ziua! Eu si iubitul meu ne am hotarat sa cumparam un teren pentru a ne face o casa. Noi nu suntem inca casatoriti. Intrebarea mea este daca se poate ca pe titlul de proprietate sa fim trecuti amanoi? Multumesc
Mihaelaa000 a scris:

Buna ziua! Eu si iubitul meu ne am hotarat sa cumparam un teren pentru a ne face o casa. Noi nu suntem inca casatoriti. Intrebarea mea este daca se poate ca pe titlul de proprietate sa fim trecuti amanoi? Multumesc


Da, puteti cumpara in indiviziune.
Cotele pot fi 1/2 pentru fiecare sau puteti sa le convenții dvs in functie de participarea financiară la cumpararea terenului.
Concubinii nu sunt asimilati sotilor.

Ei pot dobandi bunuri proprietate comuna obisnuita ( temporara).

Acest tip de coproprietate poate fi sistat prin imparteala.


Asadar, concubinii pot dobandi bunuri proprietate comuna pe cote-parti.

Cota parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate poate fi stabilita in functie de aportul financiar al fiecaruia.( unul poate sa aiba o cota de 1/ 3 celalalt o cota de 2/ 3 din dreptul de proprietate, bunul nefiind fractionat ,in materialitate sa ).


Cota-parte ideala poate fi instrainata , cu titlu gratuit sau oneros.

De asemenea, fiecare dintre concubini poate sa dobandeasca bunuri proprii.

Odata casatoriti, prin conventie matrimoniala, puteti include bunurile in comunitatea de bunuri, printr-o conventie.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire concubinei adrianag1974 adrianag1974 Am trait in concubinaj cu un barbat 20 de ani.El a fost casatorit iar in urma casatoriei a avut doi copii la ora actuala majori.Cand am hotarat sa stam ... (vezi toată discuția)
Impartire apartament prima casa divort gabipopescu2001 gabipopescu2001 Buna ziua, Am achizitionat impreuna cu sotia un apartament prin Prima Casa.Parintii mei au vandut o proprietate si mi-au dat banii cu care am achitat jumatate ... (vezi toată discuția)
Proces divort si proprietate.... m0ldoo m0ldoo Buna ziua, In urma cu ceva ani am cumparat o proprietetate impreuna cu fratele meu, la momentul respectiv acesta nu era casatorit dar eu da... pe actul de ... (vezi toată discuția)