avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SCHIMBARE NUME MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SCHIMBARE NUME MINOR

Am divortat acum doi ani, iar in timpul divortului, din alta relatie a rezultat un copil.La data nasterii copilului, divortul nefiind pronuntat, copilul poarta numele celui cu care am fost casatorita.In hotararea de divort nu apare ca avand copil, iar nici tatal natural al copilului nu vrea sa recunoasca minorul.
Care este procedura, daca este posibila, pentru trecerea minorului pe numele meu de fata, avut anterior casatoriei?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cocanea , utilizator 19:27, 4 Octombrie 2017
Buna seara
Nu exista o asemenea solutie decta schimband administrativ numele minorului dar in acte la rubrica tata va figura fostul sot.
Cum se poate schimba, administrativ, numele copilului, vreau sa plec cu copilul din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor scos din tara Baragan Ioana Baragan Ioana Buna ziua!Pot scoate un minor de 9 ani din tara fara acordul tatalui ?In hotararea de divort definitiva si judecatoreasca din 2007 copilul pe care intentionez ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil SuzyCat SuzyCat Am o mare problema.Cum se poate ca o femeie sa faca copil in timpul casatoriei cu un alt barbat si acesta sa trebuiasca trecut pe numele actualului sot.Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in termenul de 300 de zile de la divort dar tatal fiind altcineva decat fostul sot marinakoc marinakoc Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema urgenta. Am fost casatorita in strainatate iar pe 15 septembrie 2008 s-a pronuntat hotararea de divort ... (vezi toată discuția)